Recepty na Příprava masa
Příprava voňavých pokrmů z vepřového, hovězího a drůbežího masa.
-
Bůčková roláda
Roláda z bůčku, plněná houbami, špenátem a vejci bůčková roláda, vepřový bůček, roláda, plněná roláda, houby, špenát, vejce, česká kuchyně, tradiční recept, domácí recept, pečené maso, bůček, masová roláda, roláda s houbami, roláda se špenátem, nedělní oběd, knedlík, zelí, pečeně, jídlo, vaření- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Bylinková roláda na zelenině
Vepřová roláda plněná bylinkovou směsí vepřová roláda, plněná roláda, bylinková směs, vepřové maso, tymián, petrželka, řeřicha, kopřiva, saturejka, jarní cibulka, česnek, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, tradiční jídlo, bylinky, vepřová pečeně, maso s bylinkami, recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 2hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Bylinkové špízy
Kuřecí pochoutka z grilu Kuřecí pochoutka z grilu Ingredience: 600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky) Sůl, pepř podle chuti 3 lžíce oleje 2 lžíce citronové šťávy 1 lžička nasekaného tymiánu 1 lžička nasekané šalvěje 1 lžička oregana Dřevěné špejle (namočené ve vodě alespoň 30 minut) Postup: Příprava masa: Kuřecí maso omyj, osuší a nakrájej na větší, přibližně stejně velké kousky. Osol a opepři. Marináda: V misce smíchej olej, citronovou šťávu a nasekané bylinky (tymián, šalvěj, oregano). Do této směsi vlož maso, promíchej, přikryj a nech marinovat do druhého dne v lednici. Grilování: Namočené špejle napichuj střídavě s kousky masa. Griluj na středně rozpáleném grilu ze všech stran dozlatova. Během grilování potírej zbytkem marinády pro šťavnatější výsledek. Podávání: Podávej s čerstvou zeleninou, pečenými brambory nebo bylinkovým dipem. Tip: Můžeš přidat i kousky zeleniny (např. papriku nebo cibuli) mezi maso na špejli — dodají špízům barvu i chuť.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Bylinkový steak
Grilovaný hovězí steak grilovaný steak, hovězí steak, grilování, hovězí maso, tymián, limetková šťáva, marináda, steak, letní recept, barbecue, gril, maso na grilu, jednoduchý recept, česká kuchyně, domácí recept, steak na grilu, vaření, jídlo, Romča Langerová, recept- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
CHILLI CON CARNE
Kuřecí chilli con carne od Romča Langerová kuřecí chilli, chilli con carne, kuře, mleté maso, kuřecí maso, fazole, kukuřice, rajčata, Romča Langerová, pálivé jídlo, pikantní recept, mexická kuchyně, domácí recept, rychlé jídlo, oběd, večeře, chilli, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Romča Langerova
-
Chilli jehly
Pikantní grilované kuřecí grilované kuře, kuřecí maso, pikantní kuře, chilli, kokosové mléko, grilování, kuřecí špízy, špízy, letní recept, barbecue, gril, pikantní recept, šalotka, asijská kuchyně, jednoduché jídlo, domácí recept, kuřecí marináda, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Chlapácká krkovice
Pikantní pečená krkovice pikantní krkovice, pečená krkovice, vepřová krkovice, krkovice na bylinkách, hořčice, česnek, rozmarýn, tymián, bylinková marináda, česká kuchyně, domácí recept, maso, pečené maso, vepřové maso, tradiční jídlo, brambory, nedělní oběd, recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Cikánské hovězí kousky
Hovězí kousky se zeleninou hovězí maso, hovězí kousky, hovězí se zeleninou, lečo, papriky, hrášek, dušené maso, česká kuchyně, tradiční recept, domácí jídlo, jednoduchý recept, hovězí recept, maso, zeleninové jídlo, omáčka, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Citronovo-tymiánové kuře
Kuřecí špalíčky s aroma citronu a tymiánu. Výborné s bramborovým knedlíkem či rýží. Autor: Romča Langerová kuřecí špalíčky, kuře, citron, tymián, pečené kuře, kuřecí maso, Romča Langerová, česká kuchyně, bylinkové maso, bílé víno, chilli, máslo, domácí recept, tradiční jídlo, jednoduchý recept, pečené maso, bramborový knedlík, rýže, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 3
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Návštěva
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Debrecínská hovězí pečeně
Chutné hovězí maso se slaninou a párkem. hovězí maso, hovězí se slaninou, hovězí s párkem, pečené maso, slanina, párky, rajčatový protlak, omáčka, česká kuchyně, tradiční recept, domácí jídlo, pečené maso s omáčkou, dušené maso, masa v omáčce, houskový knedlík, rýže, vaření, jídlo, recept- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Dietní guláš
Dietní vepřový guláš s kedlubnem, pórkem a rajčetem vepřový guláš, dietní guláš, guláš s kedlubnem, guláš s pórkem, rajčata, vepřové maso, česká kuchyně, zdravý guláš, recept na guláš, zeleninový guláš, domácí jídlo, tradiční guláš, brambor, kedluben, pór, guláš s bramborem, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Domažlické vepřové ragú
Kostky vepřového plecka s hráškem a okurkou vepřové plecko, hrášek, okurky, vepřové maso, česká kuchyně, tradiční recept, smetanová omáčka, paprikový guláš, domácí jídlo, vepřové s hráškem, vepřové s okurkou, omáčka, vařená vejce, příloha, recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta














