Recept na Bylinková roláda na zelenině

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bylinková roláda na zelenině.jpg

Ingredience pro recept

1 kgvepřového masa
sůl
mletý černý pepř
1 svazekčerstvých bylinek
4 stroužkyčesneku
5 lžicolivového oleje
500 gkořenové zeleniny
2 ksvelká cibule
50 gmásla
Vepřová roláda plněná bylinkovou směsí vepřová roláda, plněná roláda, bylinková směs, vepřové maso, tymián, petrželka, řeřicha, kopřiva, saturejka, jarní cibulka, česnek, česká kuchyně, domácí recept, pečené maso, tradiční jídlo, bylinky, vepřová pečeně, maso s bylinkami, recept, vaření, jídlo

Maso rozřízneme na plát. důkladně ho z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Bylinky (tymián, kopřiva, petrželka, řeřicha, jarní cibulka, saturejka) omyjeme, osušíme a nasekáme najemno, česnek podrtíme a smícháme s bylinkami a směsí natřeme plát masa. Vepřové srolujeme, svážeme provázkem, potřeme zbytkem bylinkové směsi, přeložíme do pekáče s olivovým olejem, přidáme kousky kořenové zeleniny, cibuli, zalijeme vodou a pečeme přikryté zhruba 50 minut, během pečení poléváme výpekem. Pak odstraníme poklici, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.

 

Vepřová roláda plněná bylinkovou směsí

Ingredience:

  • 800 g vepřového masa (např. kýta nebo plec)

  • Sůl, pepř

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce másla

  • Směs čerstvých bylinek:

    • tymián

    • kopřiva

    • petrželka

    • řeřicha

    • jarní cibulka

    • saturejka

  • 1 mrkev

  • 1 petržel

  • Kousek celeru

  • 1 cibule

  • 200 ml vody nebo vývaru

Postup:

  1. Příprava masa:
    Maso rozřízni na plát, naklep ho do tenka, osol a opepři z obou stran.

  2. Bylinková směs:
    Bylinky omyj, osuší a nasekej najemno. Přidej podrcený česnek a trochu olivového oleje – vznikne voňavá směs.

  3. Plnění a tvarování:
    Maso potřete bylinkovou směsí, pevně sroluj a svaž kuchyňským provázkem. Povrch potřete zbytkem směsi.

  4. Pečení:
    Do pekáče dej kousky kořenové zeleniny a cibuli, polož roládu, podlij vodou nebo vývarem a přikryj. Peč v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut, během pečení maso přelévej výpekem.

  5. Dopečení:
    Nakonec sejmí poklici, přidej kousek másla a peč odkryté ještě 15–20 minut, dokud maso nezezlátne.

  6. Podávání:
    Podávej s bramborem, bramborovou kaší nebo s dušenou zeleninou.

Tip:
Bylinky můžeš podle sezóny obměnit – výborně se hodí i libeček nebo rozmarýn.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!