Recept na Zapečený žampionový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Zapečený žampionový řízek 1
  • Zapečený žampionový řízek -
  • Zapečený žampionový řízek -

Ingredience pro recept

4 ksvepřového masa
2 stroužkyčesneku
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce másla
2 ksmalé cibule
240 gžampionů
4 lžičkystrouhanky
4 lžícebílého vína
200 gsmetany
100 gnastrouhaného sýra
Zapečené řízky s žampiony a smetanou

Cibuli jemně nasekáme, žampiony nakrájíme na tenké plátky. Česnek vylisujeme a potřeme jím řízky. Potom osolíme a opepříme. Polovinu másla rozpálíme a řízky v něm z kařdé strany 5minut opékáme. Potom je položíme vedle sebe do zapékací mísy. Zbylé máslo rozpustíme ve stejné pánvi. Cibuli a žampiony na něm za stálého míchání asi 5minut dusíme. Vmícháme strouhanku, víno a smetanu. Vaříme na mírném plameni asi 3 minuty. Troubu předehřejeme na 200st.C. Houbovou směs rozdělíme na řízky do mísy a posypeme sýre. Zapékáme až je sýr zlatohnědý.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po cikánsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky s paprikou a šunkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!