Recept na Plněný vepřový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Plněný vepřový řízek

Ingredience pro recept

1 kstvrdšího rohlíku
80 gmletého masa
2 lžícesekané petrželky
2 ksžloutky
sůl
mletý černý pepř
4 ks vepřového masa
500 gpórku
240 gžampionů
2 stroužkyčesneku
200 gzakysané smetany
12 lžicvývaru
10 lžicbílého vína
Plátky masa plněné mletým masem

Rohlík namočíme ve vodě, rozmačkáme a dobře promícháme s mletým masem, petrželí a žloutky. Okořeníme solí a pepřem. Do řízků vyřízneme hluboké kapsy, které naplníme masovou směsí a zašijeme nití.

Pórek a houby nakrájíme na plátky, česnek vylisujeme a vše dusíme se zakysanou smetanou, bílým vínem a vývarem asi 15 minut.

Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty a na slabém plameni necháme ještě asi 4 minuty podusit.

Z dušené zeleniny slijeme šťávu a uložíme ji na teplé místo. Šťávu krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí. Z řízků odstraníme nitě. Podáváme se zeleninou, polijeme omáčkou a nakonec posypeme petrželí.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!