Recept na Bůčková roláda

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bůčková roláda

Ingredience pro recept

500 gvepřového bůčku bez kosti
sůl
pepř
olej
1/2 kscibule
1 hrsthub
1 hrstlistového špenátu
2 ksvejce
kmín
Roláda z bůčku, plněná houbami, špenátem a vejci

Bůček na roládu prožízneme, jako bychom chtěli udělat knihu a dáváme pozor, abychom maso neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, podusíme, zalijeme je troškou vody a necháme ji vyvařit. Pak přidáme špenát, který necháme zavadnout, potom vmícháme vejce. Směs osolíme, opepříme a necháme ztuhnout a pak ji necháme mírně vychladnout, Vaječnou hmotu natřeme na plát masa a stočíme do rolády, svážeme potravinářským motouzem, případně spíchneme jehlami nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Bůček posypeme kmínem, přendáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 220st.C a pečeme zhruba 10 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak pečeni podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut. Potom přilijeme trochou vody a pečeme odkrytou dalších 40 minut. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!