Recept na Mandlové karbanátky s rajčatovou salsou
Ingredience pro recept
| tymián | |
| 1 šálek | sušených rajčat |
| 1 stroužek | česneku |
| 1 šálek | nepražených neloupaných mandlí |
| 1 ks | sušené datle (měkké) |
| 1 šálek | krájených čerstvých rajčat |
| 1 lžíce | nutričních kvasnic |
| 1/2 lžičky | soli |
| 1/4 šálku | salsy |
| 1/4 šálku | cibule |
| 1/4 šálku | vody |
| 3 lžičky | citronové šťávy |
| 3 lžíce | olivového oleje |
| 3 lžíce | nasekané čerstvé petrželky |
| 5 listů | čerstvé bazalky |
Rajčatová salsa
- 1 šálek sušených rajčat
- 1 šálek krájených čerstvých rajčat
- 1 sušená datle (měkká)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- 5 velkých listů čerstvé bazalky
- 1/4 šálku vody
Příprava
Do mixéru vložíme všechny suroviny a rozmixujeme do hladké omáčky (salsy). Dochutíme dle potřeby.
Mandlové karbanátky
- 1 šálek nepražených neloupaných mandlí
- 1 lžíce nutričních kvasnic
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1/4 šálku salsy
- 3 lžíce nasekané čerstvé petželky
- 1/4 šálku cibule
- tymián
- bazalka
Příprava
Předem si rozdrtíme mandle v kuchyňském robotu na malé kousky (drť). Rozdrcené mandle a ostatní suroviny vložíme do misky a promícháme. Vzniklou tužší hmotu tvarujeme do menších válečků nebo placiček a sušíme v dehydrátoru cca 6h při teplotě 40-42°C.
Tip na servírování
Hotové karbanátky servírujeme s předem připravenou salsou. Můžeme pokládat například na salátové lůžka, posypat strouhanou cuketou nebo ozdobit rajčaty a paprikou. Karbanátky můžeme před podáváním lehce prohřát v dehydrátoru na cca 45°C.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Iva08. září 2015 ve 08:16Zkoušela jsem, ale karbanátky vůbec nedržely pohromadě :-(







