Recept na Lněné hrudky s houbami

přidal(a) Bára Červenclová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Dietní
Příležitost: Vegetariáni
: Běžný den
0017-300x225.jpg
  • Lněné hrudky s houbami - 0016-300x225.jpg

Ingredience pro recept

1 stroužekčesneku
1 lžičkapepře
1 lžičkasoli
1,5 šálkunakrájených žampionů
1,5 lžičkykoření dle libosti (tymián, bazalka, oregano)
1,5 šálkuvlašských ořechů
1/2 šálkunakrájeného celeru
1/2 šálkunakrájené mrkve
1/4 šálkulněného semínka
2 šálkynakrájené cukety
2 lžícepsyllia
2 lžícenutričních kvasnic
3 lžícelístků z čerstvé petrželky
Lněné hrudky s houbami se podávají jako příloha a nebo po usušení jako vynikající chléb. Příprava je poměrně snadná.

Suroviny

  • 1/4 šálku lněného semínka
  • 1,5 šálku vlašských ořechů
  • 2 šálky nakrájené cukety
  • 1/2 šálku nakrájené mrkve
  • 1/2 šálku nakrájeného celeru
  • 1,5 šálku nakrájených žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce psyllia
  • 2 lžíce nutričních kvasnic
  • 3 lžíce lístků z čerstvé petrželky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1,5 lžičky koření dle libosti (tymián, bazalka, oregano)

Příprava

Rozdrtíme najemno lněné semínko a ořechy v mlýnku na kávu. Vzniklou mouku dáme spolu s ostatními přísadami do kuchyňského robotu a umixujeme na jemnou hmotu. Poté vytvarujeme lžící hrudky o velikosti cca 6 cm a výšce cca 4 cm. Sušíme v dehydrátoru cca 5-6 hodin při teplotě 42 °C tak, aby hrudky byly křupavé na povrchu a uvnitř vláčné.

Tip na servírování

Podáváme jako výtečnou přílohu k zeleninovému salátu či cuketovým špagetám. Z těsta lze rovněž vytvářet placičky o velikosti cca 6 cm a výšce 2 cm, sušit je pak v dehydrátoru 8 – 10 hod. a podávat je jako dokonalý „chlebík“.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Brokolicové kuličky

     - kulicky-ze-syrove-brokolice_01-300x225.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuličky můžeme zkombinovat s různými omáčkami nebo se zeleninou. Příprava je lehká.
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Dietní
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Bára Červenclová
  • Rawburger

     - raw-hamburger-03-300x225.jpg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Rawburgery jsou zdravou formou burgerů připravovaných z těluprospěšných potravin. Příprava není složitá.
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Oslava
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Bára Červenclová
  • RAW arabské kuličky

     - 0018-300x225.jpg
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Poměrně snadná příprava. Lahodná chuť.
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Dietní
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Bára Červenclová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Obuv pro celou rodinu.

Lewisie-zp.cz - obuv, zdrav. obuv, zdrav. potřeby, kosmetika, čaje ...

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!