Recept na Slepice na paprice

přidal(a) Administrátor
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Papriková omáčka aneb Slepice na paprice je klasickým českým oblíbeným pokrmem. Příprava je náročnější, protože omáčky jsou celkově složitější. Ale výsledek stojí za to. Podáváme s knedlíky či těstovinami. Autor: Romča Langerová
Slepice na paprice

Ingredience pro recept

mouka hladká
špetkadivokého koření
čerstvý tymián
vývar
mletá paprika
pepř
nové koření
celý pepř
sůl
0,5 lsmetany
1 celáslepice
1 kscibule
1/2 celeru
2 lžícemásla
2 kspetržele
4 ksmrkve
5 stroužkůčesneku

Vaření slepice :

1 celá slepice
4 mrkve
2 petržele
půl celeru
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
nové koření
celý pepř

Omáčka:

2 lžíce másla
2 cibule
vývar
0,5 l smetany
sůl
pepř
mletá paprika
čerstvý tymián
divoké koření-špetka
mouka hladká

Omytou slepici vložím do hrnce s horkou vodou s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme do měkka, v talkovém hrnci asi hodinu, poté scedíme a do vývaru nakrájíme zeleninu a obereme menší maso , větší kousky odložíme do omáčky. Omáčku si připravíme-rozpustíme máslo, orestujeme cibuli, přidáme koření i papriku, ztlumíme, nebo odstavíme z plotny a mírně osmahneme, aby se nám paprika nespálila, zhořkla by. Pak zalejeme vývarem a vaříme asi půl hodiny, až cibule změkne. Přilijeme smetanu, zaprášíme moukou, krátce povaříme a vložíme maso do omáčky nebo hned servírujeme s knedlíkem, nebo těstovinami.

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek. játrová omáčka, játra recept, játrová omáčka s knedlíkem, česká kuchyně, vnitřnosti recept, tradiční jídlo, domácí omáčka, klasický oběd
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!