Recept na Játrová omáčka
Ingredience pro recept
500 g | jater |
1 ks | cibule |
1 stroužek | česneku |
1 lžíce | sádla |
1 l | mléka |
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 lžíce | hladké mouky |
Játra a cibuli nakrájíme na menší kostky a rozmixujeme s česnekem na kaši. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme játrovou směs a krátce ji orestujeme. Až se začnou ve směsi tvořit hrudky, přilijeme 750 ml mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Zhruba po 30 minutách dochutíme solí, pepřem a ve zbylém mléce rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky a vlijeme do omáčky, dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plameni zhruba 15 minut promícháme. Podáváme s vejce vařeným na hniličku nebo natvrdo a houskovým knedlíkem.