Recept na Svíčková na smetaně

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Svíčková na smetaně 1
  • Svíčková na smetaně - příprava

Ingredience pro recept

400.00 grhovězí svíčkové
60.00 grslaniny
1.00 kscibule
40.00 grmásla
100.00 grkořenové zeleniny
4.00 kscelého pepře
3.00 ksnového koření
2.00 ksbobkového listu
1/2 kscitronu
2.50 dlsmetany
3.00 lžícehladké mouky
0.00 ocet
0.00 sůl
Dobré svíčkové snad nikdo neodolá

Slaninu zbavenou kůže nakrájíme na proužky, maso opláchneme ve studené vodě a osušíme čistou utěrkou. Potom v něm uděláme ostrým nožem nebo špikovací jehlou otvory do nichž zasuneme proužky slaniny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme ve studené vodě a rovněž nakrájíme na kolečka.

Připravené maso osolíme, opepříme, opečeme v pekáčku na másle ze všech stran a vyjmeme je. Ve výpeku z masa orestujeme nakrájenou zeleninu, na ni vložíme zpět opečené maso, přidáme koření a zlehka podlijeme vývarem, necháme vychladnout a uložíme do chladničky odležet do rána. Poté přidáme citron omytý ve vlažné vodě a nakrájemý na plátky, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení maso přeléváme vydušenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme přes vlákno na porce.

Z omáčky vyjmeme koření, přijilene smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Povařenou omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme do omáčky. Nakonec přisladíme, přisolíme nebo přikyselíme, necháme přejít varem a přelijeme přes porce masa. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Venca26. srpna 2014 ve 15:40
    "Dobré svíčkové snad nikdo neodolá" Já ji nemůžu ani vidět! Já bliju i když ji někdo jí u stolu vedle v restauraci!

Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Houbová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Omáčka z hub
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!