Recept na Játrová omáčka
Ingredience pro recept
| 500 g | jater |
| 1 ks | cibule |
| 1 stroužek | česneku |
| 1 lžíce | sádla |
| 1 l | mléka |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 1 lžíce | hladké mouky |
Játra a cibuli nakrájíme na menší kostky a rozmixujeme s česnekem na kaši. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme játrovou směs a krátce ji orestujeme. Až se začnou ve směsi tvořit hrudky, přilijeme 750 ml mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Zhruba po 30 minutách dochutíme solí, pepřem a ve zbylém mléce rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky a vlijeme do omáčky, dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plameni zhruba 15 minut promícháme. Podáváme s vejce vařeným na hniličku nebo natvrdo a houskovým knedlíkem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kuře v paprikové omáčce
Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Omáčka z fazolových lusků







