Recept na Játrová omáčka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek. játrová omáčka, játra recept, játrová omáčka s knedlíkem, česká kuchyně, vnitřnosti recept, tradiční jídlo, domácí omáčka, klasický oběd
Játrová omáčka 1
  • Játrová omáčka -

Ingredience pro recept

500 gjater
1 kscibule
1 stroužekčesneku
1 lžícesádla
1 lmléka
sůl
mletý černý pepř
1 lžícehladké mouky

Játra a cibuli nakrájíme na menší kostky a rozmixujeme s česnekem na kaši. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme játrovou směs a krátce ji orestujeme. Až se začnou ve směsi tvořit hrudky, přilijeme 750 ml mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Zhruba po 30 minutách dochutíme solí, pepřem a ve zbylém mléce rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky a vlijeme do omáčky, dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plameni zhruba 15 minut promícháme. Podáváme s vejce vařeným na hniličku nebo natvrdo a houskovým knedlíkem.

 

Játrová omáčka s knedlíkem

Suroviny
játra
cibule
česnek
sádlo
mléko
hladká mouka
sůl
mletý černý pepř

K podávání
vejce vařené na hniličku nebo natvrdo
houskový knedlík

Postup

  1. Játra a cibuli nakrájíme na menší kostky a společně s česnekem rozmixujeme na jemnou kaši.

  2. V hrnci rozpustíme lžíci sádla a přidáme játrovou směs.

  3. Krátce orestujeme, dokud se ve směsi nezačnou tvořit hrudky.

  4. Přilijeme asi 750 ml mléka a za občasného míchání vaříme, aby játra změkla, přibližně 30 minut.

  5. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  6. Ve zbylém mléce rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky a vlijeme do omáčky.

  7. Dobře promícháme a ještě asi 15 minut na mírném plameni provaříme.

  8. Podáváme s vejcem vařeným na hniličku nebo natvrdo a houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Omáčka z fazolových lusků

     - Omáčka z fazolových lusků.jpg
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Fazolové lusky v omáčce fazolové lusky, fazolky recept, fazolová omáčka, bezmasý oběd, tradiční česká kuchyně, fazolky s vejcem, domácí recept, klasické jídlo
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!