Recept na Kuře na paprice
Ingredience pro recept
1 kg | kuřete |
60 g | oleje |
80 g | cibule |
mletá paprika | |
sůl | |
1 dl | mléka |
60 g | hladké mouky |
2 dl | smetany |
Kuře opláchneme a nůžkami na drůbež nebo nožem rozdělíme na porce. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Olej zahřejeme v kastrole, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zpěnit, aby zůstala světlá. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a zalijeme šálkem horkého výraru nebo vody. Do takto připraveného základu vložíme porce kuřete, osolíme, opečeme ze všech stran, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení maso občas obrátíme apodle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Měkké maso vyjmeme, necháme celé porce nebo zbavíme kůže a vykostíme. Šťávu zalijeme mlékems předem rozkvedlanou moukou,zamícháme adobře povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky. Povařenou omáčku přecedíme, zjemníme smetanou a podle chuti přisolíme. Necháme přejít varem a přelijeme přes maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.