Recept na Buritos mexicana
Ingredience pro recept
špetka | soli |
1 šálek | vody |
1 lžička | koriandru |
1 ks | mrkve (nakrájená na proužky) |
1 šálek | nakrájené cibule |
1 šálek | raw chilli sýru |
1 ks | červené papriky |
1 šálek | kešu oříšků |
1 stroužek | česneku |
1 ks | avokáda |
1,5 šálku | čerstvé kukuřice |
1,5 ks | rajčete |
1,5 lžičky | chilli |
1,5 šálku | lněných semínek |
1/2 | šťávy z citronu |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
2 lžíce | psyllia |
2 lžíce | nutriční kvasnice |
2 šálky | čerstvého špenátu |
2 lžíce | olivového oleje |
6 ks | středně velkých žampionů |
Suroviny
- 1,5 šálku lněných semínek
- 1,5 šálku čerstvé kukuřice
- 1/3 šálku nakrájené cibule
- 1/3 šálku nasekané červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičky chilli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžíce psyllia
- špetka soli
- 3/4 šálku vody
Raw chilli sýr
- 1 šálek kešu oříšků
- 1/2 lžičky chilli
- 2 lžíce nutriční kvasnice
- 1/2 rajče
- šťáva z poloviny citronu
- 1/4 šálku vody
Špenátovo-houbová náplň
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 6 středně velkých žampionů
- 1 mrkev (nakrájená na proužky)
- 1 rajče
- 1 avokádo
- 1 cibule
- 1/2 červené papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 šálek raw chilli sýru
Postup přípravy
Pro přípravu placek nejprve umeleme lněné semínko na mouku, kterou spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do kuchyňského robotu a umixujeme do hladka. Ze vzniklého těsta tvoříme na pečící papír placky o průměru 10 cm a výšce 1,5 cm. Dehydrujeme v sušičce 5-6 hod tak, aby placky byly ještě měkké a na povrchu křupavé.
Pro chilli raw sýr namočíme kešu oříšky na 2 hod do vody, pak je slijeme a dáme spolu s ostatními indgrediencemi do mixéru. Podle potřeby přidáme vodu. Mixujeme do hladka.
Na špenátovo-houbovou náplň, kterou plníme buritos, dáme marinovat nakrájené šampiony na 1 hodinu. Přidáme všechny ostatní suroviny nakrájené na malé kousky a dáme odležet na další 2 hodiny do ledničky.
Tipy na servírování
Buritos plníme špenátovo-houbovou náplní a sýrem a podáváme jako hlavní jídlo.