Recept na Rajská omáčka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Rajská omáčka 1
  • Rajská omáčka - jíška
  • Rajská omáčka - příprava

Ingredience pro recept

40 ghery
40 gcibule
60 ghladké mouky
1 ksbobkového listu
tymián
4 kscelého pepře
2 ksnového koření
celá skořice
1 kshřebíčku
2 lžícerajského protlaku
10 gcukru
20 gmásla
2 lžícesmetany
Vynikají omáčka k vařenému hovězímu masu

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rostlinný tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji jen zpěnit, aby zůstala světlá. Na zpěněnou cibuli přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme žlutou cibulovou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem z masa či kostí a dobře rozmícháme. Přidáme koření (bobkový list, špetku tymiánu, celý pepř, nové koření, skořice, hřebíček). osolíme a za občasného zamíchání asi 30 min povaříme. Povařený základ přecedíme, přidáme rajčatový protlak, podle chuti přisolíme nebo přisladíme a krátce povaříme. Zdá-li se nám omáčka řídká, můžeme ji zahustit strouhaným perníkem. Nakonec přidáme trochu kečupu a zjemníme kouskem čerstvého másla nebo sladkou smetanou.

Rajskou omáčku podáváme nejčastěji k vařenému hovězímu či vepřovému masu nebo k plněným paprikám.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Svíčková na smetaně

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Dobré svíčkové snad nikdo neodolá
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Houbová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Omáčka z hub
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!