Recept na Kuře v paprikové omáčce
Ingredience pro recept
| 1/2 ks | kuřete |
| sůl | |
| 50 g | másla |
| 2 lžíce | oleje |
| 1 l | zeleninového vývaru z kostky |
| 2 ks | červené kapie |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
Porce kuřete omyjeme, osušíme a ze všech stran důkladně osolíme. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a maso na něm krátce osmahneme, pak je podlijeme vývarem, přidáme nakrájenou papriku, mletou sladkou papriku a pečeme v troubě pod pokličkou při 190st. C, až maso změkne. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Kuře s paprikou
INGREDIENCE:
- Kuřecí porce (dle potřeby)
- Sůl
- Máslo
- Olej
- Vývar (kuřecí)
- 1–2 papriky (nakrájené)
- Mletá sladká paprika
POSTUP:
1) Příprava masa
Kuřecí porce omyjeme, osušíme a ze všech stran důkladně osolíme.
2) Opečení
V kastrolu rozehřejeme směs másla a oleje. Maso na tuku krátce osmahneme, aby se zatáhlo a získalo barvu.
3) Přidání paprik a pečení
Do kastrolu přidáme nakrájenou papriku a mletou sladkou papriku. Maso podlijeme vývarem tak, aby bylo částečně ponořené.
4) Pečení
Kastról přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
5) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborami. Paprika vytvoří jemnou, sladkou omáčku, která se k přílohám skvěle hodí.
TIPY:
- Lze přidat i pálivou papriku pro pikantnější chuť.
- Pokud chcete hustší omáčku, na závěr ji můžete lehce zahustit moukou rozmíchanou ve vodě.
- Výborně chutná i s paprikami různých barev – červená, žlutá i oranžová.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marie25. ledna 2013 ve 11:41Doporucuji
- Autor: Štěpán25. ledna 2013 ve 09:13Výborný recept
Podobné recepty
-
Křenová omáčka
Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Játrová omáčka
-
Omáčka z fazolových lusků







