Recept na Kuře v paprikové omáčce

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
2 komentáře
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Kuře  v paprikové omáčce
  • Kuře  v paprikové omáčce -

Ingredience pro recept

1/2 kskuřete
sůl
50 gmásla
2 lžíceoleje
1 lzeleninového vývaru z kostky
2 ksčervené kapie
1 lžičkamleté sladké papriky
Kuře s paprikou kuře s paprikou, kuře na paprice, kuřecí maso recepty, paprikové kuře, pečené kuře s paprikou, kuře v troubě, kuře ve vývaru, dušené kuře s paprikou, sladká paprika kuře, jednoduché kuřecí recepty, kuře s rýží, kuře s těstovinami, kuře na zelenině, kuře na másle, kuře v kastrolu, české recepty kuře, omáčka s paprikou, kuře do měkka, paprikové jídlo, rychlé kuřecí jídlo, domácí kuřecí recepty, kuře s barevnými paprikami, kuře pod pokličkou, tradiční kuřecí pokrm

Porce kuřete omyjeme, osušíme a ze všech stran důkladně osolíme. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a maso na něm krátce osmahneme, pak je podlijeme vývarem, přidáme nakrájenou papriku, mletou sladkou papriku a pečeme v troubě pod pokličkou při 190st. C, až maso změkne. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

 

Kuře s paprikou

INGREDIENCE:
- Kuřecí porce (dle potřeby)
- Sůl
- Máslo
- Olej
- Vývar (kuřecí)
- 1–2 papriky (nakrájené)
- Mletá sladká paprika

POSTUP:

1) Příprava masa
Kuřecí porce omyjeme, osušíme a ze všech stran důkladně osolíme.

2) Opečení
V kastrolu rozehřejeme směs másla a oleje. Maso na tuku krátce osmahneme, aby se zatáhlo a získalo barvu.

3) Přidání paprik a pečení
Do kastrolu přidáme nakrájenou papriku a mletou sladkou papriku. Maso podlijeme vývarem tak, aby bylo částečně ponořené.

4) Pečení
Kastról přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.

5) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborami. Paprika vytvoří jemnou, sladkou omáčku, která se k přílohám skvěle hodí.

TIPY:
- Lze přidat i pálivou papriku pro pikantnější chuť.
- Pokud chcete hustší omáčku, na závěr ji můžete lehce zahustit moukou rozmíchanou ve vodě.
- Výborně chutná i s paprikami různých barev – červená, žlutá i oranžová.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Marie25. ledna 2013 ve 11:41
    Doporucuji
  • Autor: Štěpán25. ledna 2013 ve 09:13
    Výborný recept

Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku. omáčka ke jazyku, křenová omáčka, bešamel, vařený jazyk, uzený jazyk, česká kuchyně, domácí recept, křen, smetanová omáčka, bešamelový základ, vařené maso, omáčka s křenem, tradiční recept, vaření, jídlo
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Omáčka z fazolových lusků

     - Omáčka z fazolových lusků.jpg
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Fazolové lusky v omáčce
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!