Recept na SKLÁDANÁ ROLÁDA

přidal(a) Romča Langerova
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den
Skládaná roláda

Ingredience pro recept

sůl
pepř
mozzarellové třešinky
1 lžíceoleje
1 kgvepřové kotlety
1 ksčervené papriky
2 kscibule
250 ganglické slaniny
6 ksžampionů
Roláda s mnoha ingrediencemi, které k sobě pasují, je výborným pokrmem k běžným ale i společenským událostem. Jako přílohu můžeme zvolit kaši či šťouchaný brambor. autor: Romča Langerová masová roláda recept, roláda podle Romči Langerové, vepřová roláda se zeleninou, roláda s mozzarellou a žampiony, plněná masová roláda, slavnostní masové pokrmy, masová roláda na plech, recepty na rolády z masa, česká kuchyně roláda, roláda s anglickou slaninou, masové plátky v troubě, roláda bez podlití, masový balík do trouby, šťavnatá vepřová roláda, velká masová roláda, rodinný oběd recepty, jednoduchá masová roláda, masová směs ve formě, domácí roláda se sýrem, masové recepty pro příležitosti

Postup 
Omyté maso nakrájíme na plátky, mírně rozklepeme, cibuli si nakrojíme na mističky, papriku na půlku, žampionům odstraníme nožičky. Připravíme si podlouhlou formu, vyložíme ji pečícím papírem, dno naskládáme plátky masa. Osolíme, opepříme, na maso položíme papriku, na ni žampíky vložené do cibule plněné mozzarellovými kuličkami, poklademe anglickou slaninou, celý vršek poklademe dalšími plátky masa, rukama pěkné postiskáme, poklademe anglickou slaninou, zabalíme. Balík přendáme do pekáčku a zakryté pečeme asi 1,5 hodiny, bez podlití. i tak získáme výpek. podáváme se šťouchaným bramborem, kaší.

 

Roláda s paprikou, cibulí, žampiony, mozzarellou a slaninou  
Autor: Romča Langerová

INGREDIENCE:
- Vepřové maso (plátky)
- Sůl, pepř
- Cibule (rozříznuté na „mističky“)
- Paprika (půlky)
- Žampiony (bez nožiček)
- Mozzarellové kuličky
- Anglická slanina
- Pečicí papír
- Podlouhlá forma nebo menší pekáček

POSTUP:

1) Příprava masa  
Omyté maso nakrájíme na plátky a mírně rozklepeme. Osolíme a opepříme.

2) Příprava zeleniny a náplně  
Cibuli rozkrojíme tak, aby vytvořila malé mističky.  
Papriky rozřízneme napůl.  
Žampionům odstraníme nožičky.  
Do cibulových mističek vložíme žampiony a ty naplníme mozzarellovými kuličkami.

3) Plnění rolády  
Podlouhlou formu vyložíme pečicím papírem.  
Na dno naskládáme plátky masa.  
Na maso položíme papriku, na ni cibule plněné žampiony a mozzarellou.  
Vrstvu poklademe anglickou slaninou.  
Navrch položíme další plátky masa a pečlivě rukama přitiskneme.  
Nakonec poklademe vrchní vrstvu slaninou a celé pevně zabalíme.

4) Pečení  
Přeneste zabalený „balík“ do pekáčku.  
Pečeme zakryté asi 1,5 hodiny při 180–190 °C.  
Nepodléváme – roláda si vytvoří vlastní výpek.

5) Podávání  
Podáváme se šťouchaným bramborem, bramborovou kaší nebo s bramborem na másle.

TIPY:
- Mozzarellu lze nahradit sýrem gouda nebo uzeným sýrem.  
- Přidáním pálivé papriky nebo chilli vytvoříte pikantní variantu.  
- Výpek lze zahustit a vytvořit jednoduchou omáčku.

 

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!