Recept na Ohnivá krkovička
Ingredience pro recept
| 800 g | vepřové krkovice |
| ostrý kečup | |
| 6-8 stroužků | česneku |
| 10 ks | žampionů |
| 1 ks | červené papriky |
| 2 ks | cibule |
| 1 ks | malé feferonky |
| olej | |
| sůl | |
| pepř | |
| šálek | vývaru |
Ohnivá krkovička
800 g vepřové krkovice plátky
6-8 stroužků česneku
2 cibule
1 malá feferonka
1 červená paprika
10 žampionů
ostrý kečup
šálek vývaru
olej
sůl
pepř
Ohnivá krkovička – krkovička na pikantnější způsob
(Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- 800 g vepřové krkovice (plátky)
- 6–8 stroužků česneku
- 2 cibule
- 1 malá feferonka
- 1 červená paprika
- 10 žampionů
- Ostrý kečup
- Šálek vývaru
- Olej (asi půl hrnku)
- Sůl
- Pepř
POSTUP:
1) Marinování masa
Krkovici omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy.
Přidáme olej, prolisovaný nebo nasekaný česnek, ostrý kečup, sůl, pepř a nasekanou feferonku.
Maso v marinádě dobře promícháme a necháme chvíli odležet (ideálně několik hodin nebo přes noc).
2) Zeleninový základ
Do pekáčku nakrájíme na dno cibuli, žampiony a papriku.
Rozprostřeme rovnoměrně.
3) Pečení
Na zeleninu rozložíme naloženou krkovici i s marinádou.
Podlijeme šálkem vývaru.
Pečeme zakryté asi 1 hodinu při 180–200 °C.
4) Dopečení
Poté odkryjeme a dopečeme do zlatova, aby se vytvořila pikantní a voňavá šťáva.
5) Podávání
Podáváme nejlépe s vařenými brambory, pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
TIPY:
- Pro ještě ostřejší verzi přidej chilli pastu nebo pálivou papriku.
- Žampiony můžeš nahradit hlívou nebo přidat zelené fazolky.
- Výpek můžeš krátce svařit na hustší omáčku.
Omytou, nakrájenou krkovici si naložíme do oleje, asi půl hrníčku, přidáme česnek, kečup, sůl, pepř, nasekanou feferonku.
Do pekáčku nakrájíme na dno cibuli, nakrájené žampiony, papriku a rozložíme naloženou krkovici i s marinádou, stejnoměrně.
Podlijeme vývarem a pečeme zakryté asi hodinu, pak dopečeme odkryté do zlatova. Podáváme s bramborem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marek26. března 2015 ve 17:55Tento víkend jsem sám doma, tak si dám pořádnou žranici :-)
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





