Recept na Maso na fenyklu
Ingredience pro recept
| 1 ks | cibule |
| 1 kg | vepřového masa |
| olej | |
| 1 ks | fenyklu |
| 2 ks | mrkve |
| 1 ks | červená paprika |
| 1 ks | malého pórku |
| 2 dcl | vína |
| 2 dcl | vývaru |
| mletý černý pepř | |
| sůl |
Cibuli nakrájíme nadrobno, plátky vepřového masa na centimetrové kousky, které obalíme v mouce.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a po rozehřátí do něj vložíme maso a cibuli. Smažíme 4 minuty.
Fenykl nakrájíme na malé kousky a mrkev na tenké poloviční plátky. Nakrájenou zeleninu, papriku, porek, přidáme do kastrolu s masem a chvíli necháme na středním plameni. Vše zalijte vínem a vývarem, podle chuti přidáme pepř a sůl. Pod pokličkou dusíme na malém plameni 35 minut.
Vepřové maso s fenyklem
(Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- Vepřové maso (na plátky, nakrájené na cca 1 cm kousky)
- Mouka (na obalení masa)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Fenykl (na malé kousky)
- Mrkev (na tenké poloviční plátky)
- Paprika (na proužky/kousky)
- Pórek (nakrájený)
- Bílé víno
- Vývar
- Sůl
- Pepř
POSTUP:
1) Příprava masa
Vepřové maso nakrájíme na cca centimetrové kousky a obalíme v mouce.
2) Orestování
Ve velkém hrnci rozpálíme olej.
Vložíme maso i najemno nakrájenou cibuli.
Smažíme asi 4 minuty, aby se maso zatáhlo.
3) Zelenina
Fenykl nakrájíme na malé kousky, mrkev na tenké půlměsíce.
Přidáme je do hrnce spolu s paprikou a pórkem.
Krátce restujeme na středním plameni.
4) Dušení
Směs zalijeme bílým vínem a vývarem.
Osolíme a opepříme dle chuti.
Přiklopíme pokličkou a dusíme na malém plameni cca **35 minut**, dokud maso i zelenina nezměknou.
5) Podávání
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami nebo čerstvým pečivem.
TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej lžičku dijonské hořčice nebo trochu rozmarýnu.
- Pokud chceš hustší omáčku, nech část tekutiny vyvařit odkrytím hrnce.
- Fenykl dodá jemnou anýzovou chuť – neboj se ho přidat více.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





