Recept na Vepřové plátky

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Lahodné vepřové plátky. lahodné vepřové plátky, vepřové plátky recept, vepřová omáčka s pórkem, vepřové s kečupem a protlakem, dušené maso recept, omáčka k vepřovému masu, jíška do omáčky, vepřové s cibulí a česnekem, křupavá slanina recept, česká domácí kuchyně, vepřové plátky na výpeku, brambory k vepřovému
Vepřové plátky

Ingredience pro recept

6 ksvepřového masa
sůl
pepř
olivový olej
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
drcený kmín
mletá paprika
1 lžícekečupu
3 lžícerajského protlaku
250 mlhovězího vývaru
1 kspórku
4 lžícehladké mouky
100 ganglické slaniny

Vepřové plátky naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, lehce poprášíme lžící mouky a na oleji zprudka osmažíme. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve výpeku osmažíme cibuli a česnek , přidíme kmín, mletou papriku, kečup a rajčatový protlak. Zalijeme 150ml vývaru, maso vrátíme zpět a společně dusíme. Jeli omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou.

Asi v polovině dušení přidáme oloupaný a na kolečka nákrájený pórek, dle potřeby osolíme a dusíme dál. Slaninu opečeme na pánvi, vyjmeme a dáme stranou. Z oleje a tří lžic mouky osmažíme jíšku, rozšleháme ji ve zbylém vývaru a nalijeme do omáčky. promícháme a dusíme ještě dalších 10 minut, případně zředíme vodou.

Vepřové maso podáváme s omáčkou, ozdobené dokřupava osmaženou slaninou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety či vařená rýže.

 

Lahodné vepřové plátky

POSTUP:
Vepřové plátky naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, lehce poprášíme moukou a na oleji je zprudka osmažíme. Osmažené maso vyjmeme a uchováme v teple.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve výpeku orestujeme cibuli a česnek, přidáme kmín, mletou papriku, kečup a rajčatový protlak. Zalijeme 150 ml vývaru, vrátíme maso zpět a společně dusíme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou.

V polovině dušení přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený pórek, dle potřeby osolíme a dusíme dál.

Slaninu opečeme dokřupava na pánvi, odložíme stranou. Z oleje a tří lžic mouky připravíme jíšku, rozšleháme ji ve zbylém vývaru a vmícháme do omáčky. Společně dusíme ještě asi 10 minut, případně opět zředíme vodou.

Vepřové plátky podáváme přelité omáčkou a ozdobené křupavou slaninou. Vhodnými přílohami jsou vařené brambory, bramborové krokety nebo vařená rýže.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!