Recept na Vepřová roláda s nádivkou
Ingredience pro recept
| 800 g | plát vepřového masa |
| sůl | |
| pepř | |
| 5 ks | rohlíku |
| 3 ks | jablka |
| 4 ks | vejce |
| 1 svazek | čerstvých bylinek |
| 2 ks | cibule šalotky |
| 0,5 kelímku | smetany ke šlehání |
| špetka | muškátového květu |
| 150 g | másla |
| grilovací koření | |
| masový vývar |
Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Rohlíky a jedno oloupané jablko rozkrájíme na menší kostičky, přidáme žloutky, nasekané bylinky a šalotku, smetanu a podle chuti osolíme, přidáme muškátový květ a nakonec do směsi opatrně vmícháme sníh z bílků. Plát naplníme směsí, zatočíme, svážeme a roládu přendáme do vyššího pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme osminky jablek a maso posypeme grilovacím kořením. Přilijeme trochu vývaru a pečeme pod pokličkou zhruba 60 minut, pravidelně poléváme výpekem. Pak sundáme poklici a dopečeme dozlatova.





