Recept na Vepřová panenka Argentina

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Vepřová panenka Argentina
  • Vepřová panenka Argentina - foto-Nikola Behenská

Ingredience pro recept

0,5 kgvepřové panenky
olivový olej
mletý barevný pepř
koření Argentina
Vepřová panenka s kořením argentina vepřová panenka recept, panenka na pánvi, medailonky z panenky, koření argentina recepty, šťavnatá vepřová panenka, steak z panenky, maso z trouby postup, rychlá panenka recept, argentinská panenka koření, marinovaná panenka přes noc, jemné vepřové maso, gurmánská panenka, panenka s pepřem, jednoduché maso na večeři, moderní česká kuchyně, panenka pečená v troubě, luxusní vepřové jídlo, panenka pro návštěvu, medailonky krok za krokem, nejlepší recepty z panenky

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné medailonky. Potřeme olivovým olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením argentína. Zabalíme do alobalu a necháme v ledničce odležet nejlépe přes noc. Poté na pánvi zprudka opečeme z každé strany cca 4-5 minut., přendáme na plech na pečící papír nebo alobal a dáme do trouby cca na 10-12 minut. Naservírujeme na talíř a necháme chvíli odpočinou přikryté pokličkou.

 

Vepřová panenka s kořením Argentina

POSTUP:
Vepřovou panenku nejprve odblaníme a nakrájíme na stejně silné medailonky. Každý kousek potřeme olivovým olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením Argentina.

Maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici odležet – ideálně přes noc, aby se koření dobře vstřebalo.

Druhý den medailonky zprudka opečeme na pánvi z každé strany asi 4–5 minut, aby se maso zatáhlo a získalo barvu. Poté je přendáme na plech vyložený pečicím papírem nebo alobalem.

V troubě pečeme přibližně 10–12 minut (podle tloušťky medailonků a požadovaného stupně propečení).

Po vyndání z trouby necháme maso pár minut odpočinout pod pokličkou, aby zůstalo krásně šťavnaté.

 

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!