Recept na Švýcarský řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řízky se sýrem a smetanou řízky se sýrem a smetanou, vepřové řízky na smetaně, kuřecí řízky se sýrem recept, řízky s kečupem a smetanou, smetanová omáčka k řízkům, české recepty řízky, maso se sýrem na pánvi, rychlé řízky na oběd, jednoduché recepty s masem, řízek se smetanovou omáčkou, domácí recepty maso, řízky s roztaveným sýrem, smetanová omáčka s kečupem, chuťovky z pánve, rodinné recepty řízky, recepty z kuřecích prsou, recepty z vepřového masa, řízky se sýrovou čepicí, česká kuchyně recepty, krémová omáčka k masu
Švýcarský řízek 1.jpg
  • Švýcarský řízek - Švýcarský řízek.jpg

Ingredience pro recept

4 ks vepřového masa
sůl
mletý černý pepř
1 kscitronu
60 gtuku
4 lžícekečupu
200 gzakysané smetany
2 lžičkypažitky
mletá sladká paprika
špetkabazalky
špetkamajoránky
4 plátkytvrdého sýru

Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a necháme asi 10minut odležet. Maso opečeme na tuku po obou stranách asi 5minut. Kečup smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme kořením a vlijeme vedle řízků na pánev. Plátky sýra položíme na řízky a necháme roztavit. Podáváme s bramborovou a zeleninovou přílohou.

 

Řízky se sýrem a smetanou

INGREDIENCE:
- Vepřové nebo kuřecí řízky
- Sůl, pepř
- Citronová šťáva
- Olej nebo máslo na smažení
- Kečup
- Zakysaná smetana
- Koření dle chuti (např. paprika, česnek, grilovací koření)
- Plátky tvrdého sýra

POSTUP:

1) Příprava masa  
Řízky lehce naklepeme.  
Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.  
Necháme asi 10 minut odležet.

2) Opečení  
Na pánvi rozehřejeme tuk.  
Řízky opečeme z obou stran, přibližně 5 minut na každé straně.

3) Smetanová omáčka  
V misce smícháme kečup se zakysanou smetanou.  
Dochutíme kořením podle vlastní chuti.  
Směs vlijeme na pánev vedle řízků.

4) Sýr  
Na každý řízek položíme plátek sýra.  
Necháme ho pomalu roztavit do krémové vrstvy.

5) Podávání  
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolkami nebo se zeleninovým salátem.

TIPY:
- Na výraznější chuť přidej do omáčky trošku hořčice nebo chilli.  
- Sýr může být eidam, gouda, čedar nebo i uzený sýr.  
- Pokud chceš omáčku řidší, přilij malé množství mléka.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!