Recept na Švýcarský řízek
Ingredience pro recept
| 4 ks | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 1 ks | citronu |
| 60 g | tuku |
| 4 lžíce | kečupu |
| 200 g | zakysané smetany |
| 2 lžičky | pažitky |
| mletá sladká paprika | |
| špetka | bazalky |
| špetka | majoránky |
| 4 plátky | tvrdého sýru |
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a necháme asi 10minut odležet. Maso opečeme na tuku po obou stranách asi 5minut. Kečup smícháme se zakysanou smetanou, ochutíme kořením a vlijeme vedle řízků na pánev. Plátky sýra položíme na řízky a necháme roztavit. Podáváme s bramborovou a zeleninovou přílohou.






