Recept na Střapatý řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řízky v bramborovém těstíčku řízky v bramborovém těstíčku, bramborové těstíčko recept, smažené řízky s bramborem, řízek v těstíčku recept, české řízky jinak, vepřový řízek obalovaný, kuřecí řízek v těstíčku, bramborové řízky recept, řízky se sýrem, nadýchané těstíčko na řízky, bramborový obal na řízek, řízky na pánvi recept, domácí řízky česká kuchyně, obalované maso recept, rychlá večeře řízky, vepřové maso v těstíčku, masové řízky recept, řízky s bramborovým těstíčkem, rodinné recepty řízky, smažené maso se sýrem
Střapatý řízek.jpg

Ingredience pro recept

400 gvepřového masa
sůl
1 ksvejce
50 mlmléka
50 ghladké mouky
2 ksbrambor
olej

Plátky masa naklepeme a osolíme. V misce smícháme mléko, vejce, mouku, najemno nastrouhané brambory a špetku soli. Řízky obalíme v mouce, důkladně omočíme v těstíčku a z obou stran osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové posypeme strouhaným sýrem.

 

Řízky v bramborovém těstíčku

INGREDIENCE:
- Plátky masa (vepřové nebo kuřecí)
- Sůl
- Hladká mouka (na obalení)
- Olej na smažení
- Tvrdý sýr (strouhaný na posypání)

TĚSTÍČKO:
- Mléko
- Vejce
- Hladká mouka
- Nastrouhané syrové brambory (najemno)
- Špetka soli

POSTUP:

1) Příprava masa  
Maso naklepeme a osolíme z obou stran.

2) Těstíčko  
V misce smícháme mléko, vejce, hladkou mouku, najemno nastrouhané syrové brambory a špetku soli.  
Těstíčko by mělo být hustší a dobře držet na mase.

3) Obalování  
Řízky nejprve obalíme v hladké mouce.  
Poté je důkladně namočíme v bramborovém těstíčku.

4) Smažení  
V pánvi rozpálíme olej.  
Řízky smažíme z obou stran dozlatova.  
Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

5) Podávání  
Ještě horké řízky posypeme strouhaným sýrem, aby se hezky rozpustil.  
Podáváme s bramborem, kaší, hranolkami nebo čerstvou zeleninou.

TIPY:
- Do těstíčka lze přidat i česnek nebo majoránku.  
- Pokud je těstíčko příliš řídké, zahustíme moukou.  
- Nejlepší je smažit na směsi oleje a másla pro výraznější chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!