Recept na Srbská grilovaná pleskavice
Ingredience pro recept
| římský kmín | |
| sůl | |
| mletý pepř | |
| směs koření (nejlépe čubrica) | |
| hladká mouka | |
| 0,5 dcl | vody |
| 2 ks | malé papriky nebo feferonka |
| 2 ks | cibule |
| 2 lžíce | oleje |
| 250 g | skopové maso (mleté) |
| 250 g | hovězí maso (mleté, zadní) |
| 5 stroužků | česneku |
Postup
Mleté maso v míse, přidáme vodu, olej, nakrájenou cibuli, lisovaný česnek, nasekanou feferonku, nebo malé papriky a všechno koření. Směs pořádně promícháme. Můžeme nechat i 2 hodiny odležet. Pak mokrýma rukama tvoříme placičky, poprášíme hladkou moukou a dáváme na gril, nebo grilovací pánev. Grilujeme z každé strany 6-7 minut. Podáváme s chlebem, bramborem.
Masové hody s bramborem či chlebem
Autor: Romča Langerová
INGREDIENCE:
- Mleté maso (vepřové, hovězí nebo mix)
- Voda
- Olej
- Cibule (najemno nakrájená)
- Česnek (lisovaný)
- Feferonka nebo malé papriky (nasekané)
- Koření dle chuti (sůl, pepř, mletá paprika, chilli, grilovací koření)
- Hladká mouka (na poprášení)
- Olej nebo grilovací pánev
POSTUP:
1) Příprava směsi
Do mísy dáme mleté maso, přilijeme trochu vody a oleje.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou feferonku nebo papriky a všechny druhy koření podle chuti.
Směs důkladně promícháme.
Pro lepší chuť lze nechat 2 hodiny odležet v chladu.
2) Tvarování
Mokrýma rukama tvoříme masové placičky.
Každou krátce poprášíme hladkou moukou.
3) Grilování
Připravené placičky dáme na gril nebo grilovací pánev.
Grilujeme z každé strany přibližně 6–7 minut, dokud nejsou propečené a mají zlatavou barvu.
4) Podávání
Podáváme s čerstvým chlebem, vařenými brambory, pečenými brambory nebo zeleninovým salátem.
TIPY:
- Do směsi skvěle sedí i lžička dijonské hořčice.
- Pro šťavnatější strukturu je možné přidat trochu strouhanky nebo lžíci zakysané smetany.
- Na pikantnější variantu přidej více chilli nebo pálivou papriku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





