Recept na Roláda s vaječnou náplní

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Velikonoce
: Běžný den

Vepřová roláda s vaječnou náplní masová roláda se zeleninou, vaječná náplň do rolády, pečená masová roláda, vepřová roláda recept, kuřecí roláda plněná, roláda s hořčicí, masová roláda v troubě, roláda s grilovacím kořením, maso plněné zeleninou, slavnostní masový oběd, česká masová roláda, masová roláda se šťávou, domácí pečená roláda, recepty z vepřové kýty, masové pláty plněné, zeleninová masová nádivka, rodinné recepty na maso, vaječná směs do masa, nadýchaná masová roláda, tradiční česká kuchyně maso
Roláda s vaječnou náplní.jpg

Ingredience pro recept

olivový olej
2 kscibule šalotky
150 gmražené zeleninové směsi
4 ksvejce
500 gvepřového masa
sůl
mletý černý pepř
2 lžíceplnotučné hořčice
grilovací koření
400 mlzeleninového bujonu

Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme zeleninu, krátce podusíme a pak přidáme vejce, osolíme, opepříme a necháme ztuhnou. Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Pak rozložený plát potřeme hořčicí, přidáme vaječnou směs a maso pevně zarolujeme a svážeme nebo spíchneme jehlami. Roládu přendáme do pekáče s olejem, posypeme grilovacím kořením, přidáme šalotku, zalijeme troškou vývaru a pečeme přikryté při 200st. C. Během pečení přeléváme výpekem, případně přidáme vývar. Ke konci pečení sundáme poklici a dopečeme dozlatova.

 

Masová roláda plněná zeleninovou vaječnou směsí

INGREDIENCE:
- Maso (vepřová kýta, plec nebo kuřecí/krůtí plát)
- Sůl
- Pepř
- Hořčice
- Šalotka (nasekaná)
- Zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice nebo směs dle chuti)
- Vejce
- Grilovací koření
- Vývar
- Olej

POSTUP:

1) Vaječná zeleninová směs
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku.
Přidáme zeleninu a krátce ji podusíme.
Vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.
Směs necháme mírně vychladnout.

2) Příprava masa
Maso naklepeme na větší tenký plát.
Z obou stran osolíme a opepříme.
Potřeme vrstvou hořčice.

3) Plnění a rolování
Na maso rozprostřeme vaječnou zeleninovou směs.
Maso pevně zarolujeme.
Spoj zajistíme kuchyňským provázkem nebo masovými jehlami.

4) Pečení
Roládu vložíme do pekáče s trochou oleje.
Posypeme grilovacím kořením.
Přidáme nasekanou šalotku.
Zalijeme trochou vývaru.

Pečeme přikryté při 200 °C.
Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vývar.

5) Dokončení
Ke konci pečení sundáme poklici a dopečeme dozlatova.

6) Podávání
Skvělé s bramborami, kaší, rýží nebo zeleninovým salátem.

TIPY:
- Do směsi můžete přidat i kostičky šunky nebo tvrdého sýra.
- Výborné je dochutit roládu bylinkami: tymián, majoránka nebo petržel.
- Výpek je možné zahustit a použít jako jemnou omáčku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!