Recept na Roláda s vaječnou náplní
Ingredience pro recept
| olivový olej | |
| 2 ks | cibule šalotky |
| 150 g | mražené zeleninové směsi |
| 4 ks | vejce |
| 500 g | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 2 lžíce | plnotučné hořčice |
| grilovací koření | |
| 400 ml | zeleninového bujonu |
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme zeleninu, krátce podusíme a pak přidáme vejce, osolíme, opepříme a necháme ztuhnou. Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Pak rozložený plát potřeme hořčicí, přidáme vaječnou směs a maso pevně zarolujeme a svážeme nebo spíchneme jehlami. Roládu přendáme do pekáče s olejem, posypeme grilovacím kořením, přidáme šalotku, zalijeme troškou vývaru a pečeme přikryté při 200st. C. Během pečení přeléváme výpekem, případně přidáme vývar. Ke konci pečení sundáme poklici a dopečeme dozlatova.
Masová roláda plněná zeleninovou vaječnou směsí
INGREDIENCE:
- Maso (vepřová kýta, plec nebo kuřecí/krůtí plát)
- Sůl
- Pepř
- Hořčice
- Šalotka (nasekaná)
- Zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice nebo směs dle chuti)
- Vejce
- Grilovací koření
- Vývar
- Olej
POSTUP:
1) Vaječná zeleninová směs
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku.
Přidáme zeleninu a krátce ji podusíme.
Vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.
Směs necháme mírně vychladnout.
2) Příprava masa
Maso naklepeme na větší tenký plát.
Z obou stran osolíme a opepříme.
Potřeme vrstvou hořčice.
3) Plnění a rolování
Na maso rozprostřeme vaječnou zeleninovou směs.
Maso pevně zarolujeme.
Spoj zajistíme kuchyňským provázkem nebo masovými jehlami.
4) Pečení
Roládu vložíme do pekáče s trochou oleje.
Posypeme grilovacím kořením.
Přidáme nasekanou šalotku.
Zalijeme trochou vývaru.
Pečeme přikryté při 200 °C.
Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vývar.
5) Dokončení
Ke konci pečení sundáme poklici a dopečeme dozlatova.
6) Podávání
Skvělé s bramborami, kaší, rýží nebo zeleninovým salátem.
TIPY:
- Do směsi můžete přidat i kostičky šunky nebo tvrdého sýra.
- Výborné je dochutit roládu bylinkami: tymián, majoránka nebo petržel.
- Výpek je možné zahustit a použít jako jemnou omáčku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





