Recept na Řízek v mandlovém těstíčku

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řízky v těstíčku s mandlemi a rozinkami řízky v mandlovém těstíčku, řízky s rozinkami, sladko-slané řízky, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky s mandlemi, exotické řízky recept, těstíčko s vínem na maso, rozinky v těstíčku recept, mandle na maso, moderní řízky recept, mandlová krusta na řízcích, smažené řízky originální, řízky s cibulí a feferonkou, unikátní řízkové recepty, slavnostní řízky, řízky jinak recept, gurmánské řízky, domácí těstíčko na maso, sladké maso recept, netradiční české řízky
Řízek v mandlovém těstíčku.jpg

Ingredience pro recept

4 ksvepřového masa
1 kscibule
1 ksfeferonky
sůl
2 ksvejce
4 lžícehladké mouky
1 lžícerozinek
1 lžícemandlí
100 mlbílého vína
olej na smažení

Řízky naklepeme a potřeme kašičkou z nastrouhané cibule smíchané s najemno pokrájenou feferonkou a solí. Necháme chvilku odležet a mezitím si připravíme těstíčko. Do našlehaných vajec vmícháme mouku, rozinky, plátky opražených mandlí a přidáme víno. Těstíčko musí být tak husté aby z masa nestékalo. Řízky obalíme v těstíčku a opékáme v horkém oleji z obou stran.

 

Řízky v těstíčku s mandlemi a rozinkami

INGREDIENCE:
- Řízky (kuřecí, krůtí nebo vepřové)
- Sůl
- Cibule (nastrouhaná)
- Feferonka (najemno nasekaná)
- Vejce
- Hladká mouka
- Rozinky
- Mandle (plátky, lehce opražené)
- Bílé víno
- Olej na smažení

POSTUP:

1) Příprava masa
Řízky naklepeme.
Potřeme je kašičkou z nastrouhané cibule, posekané feferonky a soli.
Necháme krátce odležet.

2) Těstíčko
Vejce našleháme do pěny.
Vmícháme hladkou mouku.
Přidáme rozinky a plátky opražených mandlí.
Zakápneme bílým vínem a vytvoříme husté těstíčko – takové, aby nestékalo z masa.

3) Obalování
Řízky důkladně obalíme v připraveném těstíčku.

4) Smažení
V horkém oleji opékáme z obou stran dozlatova.
Teplota musí být střední, aby se těstíčko nepřipálilo a maso se propeklo.

5) Podávání
Výborné s bramborovou kaší, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.

TIPY:
- Pro sladší variantu přidej do těstíčka trochu medu.
- Pokud chceš výraznější chuť, použij sušené brusinky místo rozinek.
- Mandle je ideální krátce opražit nasucho – zvýrazní se chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!