Recept na Řízek v kokosovém těstíčku

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řízky v pomerančovo-kokosovém těstíčku řízky v kokosovém těstíčku, pomerančové řízky, kuřecí v kokosu recept, sladké řízky maso, citrusové maso recept, kokosová krusta na řízcích, exotické řízky, smažené řízky v kokosu, pomerančová kůra maso, netradiční řízky recept, krůtí řízky v kokosu, vepřové v pomerančové kůře, řízky na sladko slano, domácí kokosové těstíčko, originální řízkové recepty, moderní česká kuchyně maso, maso s exotickou chutí, řízky se sladkým aroma, jednoduché řízky jinak, recepty pro gurmány
Řízek v těstíčku
  • Řízek v kokosovém těstíčku -
  • Řízek v kokosovém těstíčku -

Ingredience pro recept

4 ksvepřové kýty
1 kspomeranče
sůl
mletý černý pepř
4 lžícehladké mouky
2 ksvejce
4 lžíce strouhaného kokosu

Pomerančovou kůru najemno nastrouháme a potřeme jí řízky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vejce rozmícháme a řízky v nich namočíme a poté je obalíme ve strouhaném kokosu. Těstíčko k masu trochu přimáčkneme. V horkém tuku pečeme 10-15minut a často obracíme.

 

Řízky v pomerančovo-kokosovém těstíčku

INGREDIENCE:
- Řízky (kuřecí, krůtí nebo vepřové)
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Vejce
- Strouhaný kokos
- Pomerančová kůra (jemně nastrouhaná)
- Olej nebo tuk na smažení

POSTUP:

1) Příprava řízků
Řízky osušíme.
Nastrouhanou pomerančovou kůru vetřeme do masa.
Osolíme a opepříme.
Obalíme v hladké mouce.

2) Těstíčko
Vejce rozmícháme v misce.
Řízky namočíme do vajec.
Poté je obalíme ve strouhaném kokosu.
Kokos na maso lehce přimáčkneme, aby dobře držel.

3) Smažení
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu tuku.
Řízky smažíme 10–15 minut na středním plameni.
Často obracíme, aby se kokos nepřipálil a řízky se rovnoměrně propekly.

4) Podávání
Skvělé s rýží, bramborovou kaší nebo lehkým salátem.

TIPY:
- Použij bio pomeranč, aby byla kůra čistá a aromatická.
- Pro výraznější chuť přidej špetku skořice nebo zázvoru do kokosu.
- Dobře chutná i s lehkou citrónovou omáčkou nebo dipem z jogurtu a medu.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!