Recept na Řízek s houbami a vejci

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Řízek s houbami a vejci.jpg

Ingredience pro recept

1 ksmalé cibule
4 lžíceoleje
200 ghub
sůl
mletý černý pepř
4 ksvejce
500 gvepřového masa
2 lžícehladké mouky
worcestrová omáčka
Vepřové řízky s vaječinou s houbami vepřové řízky s vaječinou, maso s houbovou vaječinou, houbová smaženice s masem, vepřové medailonky recept, řízky s houbami, vaječina s houbami recept, české vepřové recepty, maso s worcesterovou omáčkou, vepřové na pánvi, jednoduché recepty s houbami, domácí masové recepty, houbové jídlo s masem, vepřové medailonky na šťávě, řízky s cibulí a houbami, rychlá večeře z vepřového, vydatné jídlo s vejci, recepty se žampiony a masem, tradiční česká kuchyně, maso s houbovou směsí, vepřové na cibuli

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší vaječinu. Z masa nakrájíme malé medajlonky, okraje nařízneme, naklepeme, poprášíme moukou a opečeme z obou stran na oleji. Uložíme na teplé místo, na pánvičku nalijeme 5 lžic vody a několik kapek worcestrové omáčky, šťávu povaříme, osolíme. Medajlonky osolíme, dáme na talíře přelijeme šťávou a potřeme houbovou vaječinou.

 

Vepřové řízky s vaječinou s houbami

INGREDIENCE:
- Vepřové maso (malé medailonky)
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Olej
- Cibule (najemno)
- Houby (čerstvé nebo sterilované, na plátky)
- Vejce (rozšlehaná)
- Worcestrová omáčka
- Voda

POSTUP:

1) Houbová vaječina
Na 2 lžících oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme je doměkka.
Osolíme a opepříme.
Zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší vaječinu.
Dáme stranou.

2) Maso
Z vepřového masa nakrájíme malé medailonky.
Okraje lehce nařízneme, aby se nekroutily.
Medailonky naklepeme, poprášíme moukou a opečeme z obou stran na oleji.
Přendáme na teplé místo.

3) Šťáva
Do pánve nalijeme 5 lžic vody a několik kapek worcestrové omáčky.
Povaříme, lehce osolíme.

4) Podávání
Medailonky osolíme až na talíři.
Přelijeme je připravenou šťávou.
Navrch rozetřeme houbovou vaječinu.

TIPY:
- Do vaječiny můžeš přidat pažitku nebo petržel.
- Do masa lze přidat před pečením špetku papriky nebo česneku.
- Skvělé s bramborem, rýží nebo čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!