Recept na Řízek s bylinkami
Ingredience pro recept
| 4 ks | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| hladká mouka | |
| 40 g | tuku |
| 2 ks | malé cibule |
| 40 g | žampionů |
| 4 lžíce | sekané petrželky |
| 2 lžíce | nasekaných bylinek |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 250 ml | vývaru |
| 1 lžička | mletého kmínu |
| 200 g | kysané smetany |
Řízky na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku poprášíme moukou a nejdříve z této strany zprudka osmahneme v horkém tuku. Druhou stranu potom opékáme na středním plameni asi 3 minuty. Řízky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Cibuli a žampiony nasekáme najemno a spolu s petrželí opečeme na vypečeném tuku. Přidáme bylinky, poprášíme trochou mouky a společně osmahneme. Přilijeme vývar a dochutíme solí a kmínem. Řízky přídáme do omáčky a na mírném plameni vše dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a vše ještě krátce povaříme.
Dušené řízky s bylinkami a žampiony
INGREDIENCE:
- Řízky (vepřové, kuřecí nebo krůtí)
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Tuk nebo olej na smažení
- Cibule (najemno)
- Žampiony (najemno)
- Petrželová nať
- Sušené nebo čerstvé bylinky (tymián, oregano, majoránka)
- Vývar
- Kmín
- Smetana na zjemnění
POSTUP:
1) Příprava řízků
Řízky na okrajích lehce nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme.
Jednu stranu poprášíme hladkou moukou.
2) Smažení
Nejdříve smažíme moučnou stranou – zprudka.
Po otočení opékáme druhou stranu na středním plameni asi 3 minuty.
Řízky vyjmeme a uložíme na teplé místo.
3) Základ omáčky
Cibuli a žampiony nasekáme najemno.
Na výpeku je orestujeme společně s posekanou petrželí.
Přidáme bylinky.
Poprášíme trochou mouky a krátce osmahneme.
4) Omáčka
Přilijeme vývar, dochutíme solí a špetkou kmínu.
Vrátíme řízky zpět do omáčky.
Na mírném plameni dusíme asi 20 minut.
5) Dokončení
Vmícháme smetanu, krátce povaříme, aby se omáčka zjemnila.
6) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami, bramborami nebo noky.
TIPY:
- Pro intenzivnější chuť přidej lžičku hořčice.
- Použij čerstvé bylinky, pokud chceš výraznější aroma.
- Žampiony můžeš nahradit hlívou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





