Recept na Řízek s bylinkami

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Dušené řízky s bylinkami a žampiony dušené řízky s bylinkami, řízky se žampiony, maso na houbách recept, řízky v omáčce, vepřové řízky dušené, kuřecí řízky s bylinkami, smetanová omáčka se žampiony, české omáčkové recepty, řízky ve vývaru, bylinkové maso recept, jemné řízky dušené, žampionová omáčka k masu, tradiční domácí kuchyně, maso na tymiánu, jednoduché dušené maso, recepty s houbami, řízky v petrželi, rychlá omáčka se smetanou, rodinný oběd maso, moderní český recept
Řízek s bylinkami.jpg

Ingredience pro recept

4 ksvepřového masa
sůl
mletý černý pepř
hladká mouka
40 gtuku
2 ksmalé cibule
40 gžampionů
4 lžícesekané petrželky
2 lžícenasekaných bylinek
2 lžícehladké mouky
250 mlvývaru
1 lžičkamletého kmínu
200 gkysané smetany

Řízky na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku poprášíme moukou a nejdříve z této strany zprudka osmahneme v horkém tuku. Druhou stranu potom opékáme na středním plameni asi 3 minuty. Řízky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Cibuli a žampiony nasekáme najemno a spolu s petrželí opečeme na vypečeném tuku. Přidáme bylinky, poprášíme trochou mouky a společně osmahneme. Přilijeme vývar a dochutíme solí a kmínem. Řízky přídáme do omáčky a na mírném plameni vše dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a vše ještě krátce povaříme.

 

Dušené řízky s bylinkami a žampiony

INGREDIENCE:
- Řízky (vepřové, kuřecí nebo krůtí)
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Tuk nebo olej na smažení
- Cibule (najemno)
- Žampiony (najemno)
- Petrželová nať
- Sušené nebo čerstvé bylinky (tymián, oregano, majoránka)
- Vývar
- Kmín
- Smetana na zjemnění

POSTUP:

1) Příprava řízků
Řízky na okrajích lehce nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme.
Jednu stranu poprášíme hladkou moukou.

2) Smažení
Nejdříve smažíme moučnou stranou – zprudka.
Po otočení opékáme druhou stranu na středním plameni asi 3 minuty.
Řízky vyjmeme a uložíme na teplé místo.

3) Základ omáčky
Cibuli a žampiony nasekáme najemno.
Na výpeku je orestujeme společně s posekanou petrželí.
Přidáme bylinky.
Poprášíme trochou mouky a krátce osmahneme.

4) Omáčka
Přilijeme vývar, dochutíme solí a špetkou kmínu.
Vrátíme řízky zpět do omáčky.
Na mírném plameni dusíme asi 20 minut.

5) Dokončení
Vmícháme smetanu, krátce povaříme, aby se omáčka zjemnila.

6) Podávání
Podáváme s rýží, těstovinami, bramborami nebo noky.

TIPY:
- Pro intenzivnější chuť přidej lžičku hořčice.
- Použij čerstvé bylinky, pokud chceš výraznější aroma.
- Žampiony můžeš nahradit hlívou.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!