Recept na Řízek po wallisersku
Ingredience pro recept
| 4 ks | vepřového masa |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 lžičky | oregana |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 4 plátky | tvrdého sýru |
| 2 ks | sterilované kapie |
Plátky masa potřeme olejem a posypeme oreganem, potom je necháme asi 30 minut odležet. Z jedné strany asi 5minut opékáme v oleji. Maso osolíme, opepříme a obrátíme. Druhou stranu opékáme asi 4 minuty. Na každý řízek položíme plátek sýra a necháme ho roztavit. Ozdobíme několika proužky kapie a podáváme.
Řízky se sýrem a kapií
INGREDIENCE:
- Plátky masa (vepřové, kuřecí nebo krůtí)
- Olej
- Oregano
- Sůl
- Pepř
- Tvrdý sýr (plátky – eidam, gouda, čedar apod.)
- Kapie (na proužky)
POSTUP:
1) Marinování masa
Plátky masa potřeme olejem.
Posypeme oreganem.
Necháme asi 30 minut odležet.
2) Smažení – první strana
Na pánvi rozehřejeme olej.
Řízky opékáme z jedné strany přibližně 5 minut.
3) Smažení – druhá strana
Řízky osolíme, opepříme a otočíme.
Druhou stranu opékáme cca 4 minuty.
4) Sýr
Na každý řízek položíme plátek sýra.
Necháme jej roztavit přímo na pánvi.
5) Podávání
Řízky ozdobíme proužky kapie.
Podáváme s bramborami, kaší, hranolkami nebo čerstvým pečivem.
TIPY:
- Pro výraznější chuť přidej pod sýr plátek šunky.
- Kdo má rád pikantní variantu, může použít pálivou papriku nebo chilli sýr.
- Kapie lze krátce opéct na másle – bude sladší a voňavější.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po cikánsku
Řízky s paprikou a šunkou řízky s paprikou, řízky se šunkou, vepřové řízky v omáčce, kuřecí řízky s paprikou, rajská omáčka k řízkům, dušené řízky recept, řízky v zeleninové omáčce, papriková obloha maso, maso s paprikou a šunkou, španělský styl řízků, řízky s vínem, řízky na cibuli a česneku, jemná omáčka k masu, klasické české řízky, maso na paprikách recept, řízky s jazykem, řízky s okurkou, recepty na omáčku k řízkům, rodinná jídla maso, moderní česká kuchyně řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





