Recept na Pečené maso s hráškem
Ingredience pro recept
| 4 ks | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| hladká mouka | |
| olej | |
| 1 ks | cibule |
| 2 hrsti | hrášku |
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji orestujeme cibuli s masem z obou stran, podlejeme a pečeme do poloměka zakryté. Pak přidáme hrášek a plněné žampiony a dopečeme odkryté.
Pečené maso s hráškem a plněnými žampiony
(Autor: Romča Langerová)
INGREDIENCE:
- Vepřové nebo hovězí maso (na plátky)
- Sůl
- Pepř
- Mouka (na obalení)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Voda nebo vývar (na podlití)
- Hrášek (čerstvý nebo mražený)
- Plněné žampiony (dle vlastní náplně – např. bylinkové máslo, sýr, šunka, česnek)
POSTUP:
1) Příprava masa
Maso nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme.
Osolíme a opepříme.
Plátky obalíme v mouce.
2) Orestování
Na oleji orestujeme cibuli do sklovita.
Přidáme obalené maso a opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.
3) Pečení
Podlijeme vodou nebo vývarem.
Zakryjeme a pečeme do poloměkka.
4) Hrášek a žampiony
K poloměkkému masu přidáme hrášek a plněné žampiony.
Dopečeme odkryté, aby se maso i žampiony krásně propekly a povrch zezlátl.
5) Podávání
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.
TIPY:
- Žampiony lze naplnit bylinkovým máslem, sýrem, uzeninou, česnekem nebo směsí podle chuti.
- Místo mouky lze použít i kukuřičnou krupici pro křupavější povrch.
- Výpek lze lehce zahustit a vytvořit jednoduchou šťávu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





