Recept na Pečené maso s hráškem

přidal(a) Romča Langerova
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Pečené maso s hráškem a plněnými žampiony od Romči Langerové pečené maso s hráškem, maso s plněnými žampiony, romča langerová recept, vepřové maso trouba, hovězí maso na plátky, maso s omáčkou, žampiony plněné recept, pečené maso se zeleninou, české maso recepty, maso na cibuli, maso v troubě, trouba maso recepty, hrášek v mase, domácí pečené maso, jednoduché masové recepty, rodinný oběd maso, vepřové s houbami, hovězí s houbami, maso s výpekem, nejlepší maso do trou
Pečené maso s hráškem

Ingredience pro recept

4 ks vepřového masa
sůl
mletý černý pepř
hladká mouka
olej
1 kscibule
2 hrstihrášku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji orestujeme cibuli s masem z obou stran, podlejeme a pečeme do poloměka zakryté. Pak přidáme hrášek a plněné žampiony a dopečeme odkryté.

 

Pečené maso s hráškem a plněnými žampiony
(Autor: Romča Langerová)

INGREDIENCE:
- Vepřové nebo hovězí maso (na plátky)
- Sůl
- Pepř
- Mouka (na obalení)
- Olej
- Cibule (najemno)
- Voda nebo vývar (na podlití)
- Hrášek (čerstvý nebo mražený)
- Plněné žampiony (dle vlastní náplně – např. bylinkové máslo, sýr, šunka, česnek)

POSTUP:

1) Příprava masa
Maso nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme.
Osolíme a opepříme.
Plátky obalíme v mouce.

2) Orestování
Na oleji orestujeme cibuli do sklovita.
Přidáme obalené maso a opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.

3) Pečení
Podlijeme vodou nebo vývarem.
Zakryjeme a pečeme do poloměkka.

4) Hrášek a žampiony
K poloměkkému masu přidáme hrášek a plněné žampiony.
Dopečeme odkryté, aby se maso i žampiony krásně propekly a povrch zezlátl.

5) Podávání
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.

TIPY:
- Žampiony lze naplnit bylinkovým máslem, sýrem, uzeninou, česnekem nebo směsí podle chuti.
- Místo mouky lze použít i kukuřičnou krupici pro křupavější povrch.
- Výpek lze lehce zahustit a vytvořit jednoduchou šťávu.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!