Recept na Koňakový řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Řízky se žampiony zalité koňakem vepřové řízky, žampiony, koňak, řízky na víně, maso na houbách, vepřové maso, česká kuchyně, domácí recept, dušené maso, houby, omáčka, bramborová kaše, rýže, vepřové s houbami, vaření, jídlo
Koňakový řízek

Ingredience pro recept

4 ksvepřové kýty
sůl
mletý černý pepř
40 gtuku
250 mlvývaru
200 gžampionů
2 lžícesekané petrželky
2 lžícekoňaku

Vepřové maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka osmahneme na horkém tuku z obou stran a dáme stranou. Houby nakrájíme na plátky. Vypečený tuk přelijeme vývarem, přidáme žampiony a petržel. Přidáme zpět řízky a na mírném plameni dusíme do měkka. Krátce před podáváním vmícháme do omáčky koňak.

 

Řízky se žampiony zalité koňakem

Ingredience:

  • 4 plátky vepřového masa (např. kotleta nebo kýta)

  • Sůl a pepř podle chuti

  • 2 lžíce tuku nebo oleje (na smažení)

  • 200 g čerstvých žampionů (nakrájených na plátky)

  • 150 ml vývaru

  • 1 lžíce nasekané petrželky

  • 40 ml koňaku


Postup:

  1. Příprava masa:
    Vepřové plátky lehce naklepej, osol a opepři.

  2. Opečení:
    Na pánvi rozehřej tuk a maso zprudka osmaž z obou stran dozlatova. Poté řízky odlož stranou a uchovej v teple.

  3. Příprava žampionů:
    Do výpeku přelij vývar, přidej nakrájené žampiony a nasekanou petržel. Krátce povař, aby houby změkly a výpek se zredukoval.

  4. Spojení chutí:
    Do směsi vrať řízky, přikryj pokličkou a na mírném plameni dusti, dokud maso nezměkne.

  5. Dokončení:
    Krátce před podáváním vmíchej do omáčky koňak a nechej pár minut prohřát (nevař, aby alkohol nevyprchal úplně, ale chuť zůstala výrazná).

  6. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší, rýží nebo dušenou zeleninou.

Tip:
Pokud chceš omáčku jemnější, můžeš na závěr přidat malý kousek másla – dodá lesk i chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!