Recept na Kapucínský guláš
Ingredience pro recept
| 2 ks | cibule |
| olej | |
| 600 g | vepřové plece |
| kmín | |
| sůl | |
| pepř | |
| 3 stroužky | česneku |
| 70 g | rajského protlaku |
| mletá sladká paprika | |
| 1 kostka | masoxu |
| 200 g | žampionů |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| majoránka |
Pokrájenou cibuli opečeme na rozehřátém oleji dohněda, přidáme kostky masa, kmín, osolíme, opepříme a důkldně orestujeme. Pak přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, mletou sladkou papriku, masoxu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, orestujeme je na oleji a krátce podusíme. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a necháme deset minut povařit. Nakonec přidáme žampiony a guláš dochutíme solí a majoránkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Luboš04. června 2022 ve 18:52Tak jsem ho skusil a takhle by měli chutnat všechny guláše u nás se po něm jen zaprášilo.






