Recept na Holandský řízek

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Mleté maso se sýrem. mleté maso, mleté maso se sýrem, holandské řízky, sýrové placičky, mleté maso se strouhankou, mleté maso v trojobalu, bramborová kaše, domácí recept, smažené řízky, recepty s mletým masem, česká kuchyně, masové řízky, řízky se sýrem, vaření, jídlo, smažené placičky
Holandský řízek
  • Holandský řízek -
  • Holandský řízek -

Ingredience pro recept

500 gmletého masa
sůl
1 dclmléka
200 gtvrdého sýru
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

Maso (libový bůček, plecko nebo kýta) umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Misku zakryjeme a dáme do lednice uležet (nejlépe přes noc). Do uleželého masa vmícháme nastrouhaný sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Ze směsi tvarujeme rukou namočenou ve vodě placičky, které obalujeme v trojobalu nebo jenom ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme také upéci v troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory v jakékoliv úpravě.

 

Mleté maso se sýrem

Ingredience:

  • 500 g libového bůčku, plecka nebo kýty (na mletí)

  • 100 ml mléka

  • 150 g strouhaného tvrdého sýra (např. eidam nebo gouda)

  • Sůl podle chuti

  • Mletý pepř podle chuti

  • 1/4 lžičky muškátového oříšku

  • Strouhanka (na obalování)

  • Olej (na smažení)

Postup:

  1. Příprava masa:
    Libový bůček, plecko nebo kýtu umel. Smíchej je s mlékem a osol. Zakryj misku a dej do lednice alespoň přes noc, aby se chutě spojily.

  2. Přidání sýra a koření:
    Do uleželého masa přidej nastrouhaný sýr, mletý pepř a muškátový oříšek. Dobře promíchej, aby se všechny ingredience spojily.

  3. Tvarování placiček:
    Ze směsi tvaruj rukou namočenou ve vodě placičky (nebo malé řízečky) podle požadované velikosti.

  4. Obalování:
    Placičky obal ve strouhance (nebo v trojobalu, pokud chceš) a dobře je pokryj.

  5. Smažení nebo pečení:
    Na pánvi rozehřej olej a smaž placičky z obou stran dozlatova. Alternativně můžeš řízečky upéct v troubě při 180 °C asi 20 minut, dokud nebudou krásně zlaté a propečené.

  6. Podávání:
    Podávej s bramborovou kaší nebo brambory připravenými jakoukoliv úpravou (např. vařené, pečené nebo hranolky).

Tip:
Pro jemnější chuť přidej do směsi trochu česneku nebo čerstvé bylinky, jako je petrželka nebo bazalka.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Iveta04. února 2013 ve 11:41
    Dobrota :)

Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!