Recept na Dietní guláš
Ingredience pro recept
| 2 lžičky | oleje |
| 40 g | cibule |
| 1 lžička | mleté sladké papriky |
| 180 g | vepřové kýty |
| 10 g | hladké mouky |
| 100 g | pórku |
| 100 g | kedlubnů |
| sůl | |
| 50 g | rajčat |
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, kostky masa, směs zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. V trošce vody rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Necháme vařit zhruba 10 minut, pak přidáme kolečka pórku, nudličky kedlubny, osolíme a vaříme dalších 10 minut, až zelenina zněkne. Nakonec vsypeme do guláše kousky rajčat. Podáváme s bramborem.
Dietní vepřový guláš s kedlubnem, pórkem a rajčetem
Ingredience:
-
500 g vepřového masa (např. plec nebo kýta)
-
1 cibule
-
1 lžíce oleje
-
1 lžička mleté papriky
-
1 lžíce hladké mouky
-
2 pórky (nakrájené na kolečka)
-
1 kedluben (nakrájený na nudličky)
-
2 rajčata (nakrájená na kousky)
-
Sůl, pepř podle chuti
-
Voda (na podlití)
Postup:
-
Příprava základu:
Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli do zlatova. -
Maso a paprika:
Přidejte mletou papriku, kostky masa a vše zalijte trochou vody. Dusíme maso do téměř měkké konzistence, přibližně 45 minut. -
Zahuštění:
V malém množství vody rozmíchejte mouku a přilijte ji k masu. Nechte vařit dalších 10 minut, dokud se směs nezhoustne. -
Přidání zeleniny:
Přidejte kolečka pórku a nudličky kedlubny. Osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut, až zelenina změkne. -
Rajčata:
Na závěr přidejte nakrájená rajčata a krátce povařte. -
Podávání:
Podávejte s bramborem, bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.
Tip:
Pokud chcete guláš s výraznější chutí, můžete přidat trochu česneku nebo čerstvé bylinky (např. majoránku).
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





