Recept na Dietní guláš

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Dietní vepřový guláš s kedlubnem, pórkem a rajčetem vepřový guláš, dietní guláš, guláš s kedlubnem, guláš s pórkem, rajčata, vepřové maso, česká kuchyně, zdravý guláš, recept na guláš, zeleninový guláš, domácí jídlo, tradiční guláš, brambor, kedluben, pór, guláš s bramborem, vaření, jídlo
Dietní guláš.jpg

Ingredience pro recept

2 lžičkyoleje
40 gcibule
1 lžičkamleté sladké papriky
180 g vepřové kýty
10 ghladké mouky
100 gpórku
100 gkedlubnů
sůl
50 grajčat

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, kostky masa, směs zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. V trošce vody rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Necháme vařit zhruba 10 minut, pak přidáme kolečka pórku, nudličky kedlubny, osolíme a vaříme dalších 10 minut, až zelenina zněkne. Nakonec vsypeme do guláše kousky rajčat. Podáváme s bramborem.

 

Dietní vepřový guláš s kedlubnem, pórkem a rajčetem

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa (např. plec nebo kýta)

  • 1 cibule

  • 1 lžíce oleje

  • 1 lžička mleté papriky

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 2 pórky (nakrájené na kolečka)

  • 1 kedluben (nakrájený na nudličky)

  • 2 rajčata (nakrájená na kousky)

  • Sůl, pepř podle chuti

  • Voda (na podlití)

Postup:

  1. Příprava základu:
    Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli do zlatova.

  2. Maso a paprika:
    Přidejte mletou papriku, kostky masa a vše zalijte trochou vody. Dusíme maso do téměř měkké konzistence, přibližně 45 minut.

  3. Zahuštění:
    V malém množství vody rozmíchejte mouku a přilijte ji k masu. Nechte vařit dalších 10 minut, dokud se směs nezhoustne.

  4. Přidání zeleniny:
    Přidejte kolečka pórku a nudličky kedlubny. Osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut, až zelenina změkne.

  5. Rajčata:
    Na závěr přidejte nakrájená rajčata a krátce povařte.

  6. Podávání:
    Podávejte s bramborem, bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.

Tip:
Pokud chcete guláš s výraznější chutí, můžete přidat trochu česneku nebo čerstvé bylinky (např. majoránku).

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     - Řízek po wallisersku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     - Řízek po tessinsku.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!