Recept na Bylinková roláda na zelenině
Ingredience pro recept
| 1 kg | vepřového masa |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 1 svazek | čerstvých bylinek |
| 4 stroužky | česneku |
| 5 lžic | olivového oleje |
| 500 g | kořenové zeleniny |
| 2 ks | velká cibule |
| 50 g | másla |
Maso rozřízneme na plát. důkladně ho z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Bylinky (tymián, kopřiva, petrželka, řeřicha, jarní cibulka, saturejka) omyjeme, osušíme a nasekáme najemno, česnek podrtíme a smícháme s bylinkami a směsí natřeme plát masa. Vepřové srolujeme, svážeme provázkem, potřeme zbytkem bylinkové směsi, přeložíme do pekáče s olivovým olejem, přidáme kousky kořenové zeleniny, cibuli, zalijeme vodou a pečeme přikryté zhruba 50 minut, během pečení poléváme výpekem. Pak odstraníme poklici, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.





