Recept na Bolehošťský závitek

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bolehošťský závitek

Ingredience pro recept

3 hrstisušených hub
2 kscibule
150 gslaniny
4 stroužkyčesneku
1 lžícestrouhaného křenu
200 gkysaného zelí
3 ksdvojité plátky kotlety
sůl
pepř
hladká mouka
1 lžícesádla
300 mlvývaru
Závitek neboli řízek, nese název podle obce Bolehošť na úpatí Orlických hor, kde se právě vyrábí kysané zelí.

Nejprve si namočíme sušené houby do vody, po půl hodině scedíme a necháme odkapat. Na nakrájené najemno cibuli restujeme slaninu, po chvilce přidáme část hub, prolisovaný česnek, nastrouhaný křen a nakrájené kysané zelí, také vymačkané, ještě chvilku restujeme a dáme bokem. Dvoj plátky otevřeme a naklepeme do tenka, osolíme a opepříme. Na každý dáme část připravené směsi, zabalíme, spíchneme párátky a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku vytřené sádlem naskládáme závitky a pečeme v troubě asi 30 minut na 160 st. Pak podlijeme vývarem, přidáme zbylé houby a směs a dopečeme asi 20 minut. Závitky vyjmeme a výpek mixneme tyčovým mixérem, zaprášíme moukou a krátce povaříme. Podáváme, s bramborem, bramboráčky, nebo bramborovým knedlíkem.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!