Recept na Bolehošťský závitek

přidal(a) Romča Langerova
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bolehošťský závitek

Ingredience pro recept

3 hrstisušených hub
2 kscibule
150 gslaniny
4 stroužkyčesneku
1 lžícestrouhaného křenu
200 gkysaného zelí
3 ksdvojité plátky kotlety
sůl
pepř
hladká mouka
1 lžícesádla
300 mlvývaru
Závitek neboli řízek, nese název podle obce Bolehošť na úpatí Orlických hor, kde se právě vyrábí kysané zelí.

Nejprve si namočíme sušené houby do vody, po půl hodině scedíme a necháme odkapat. Na nakrájené najemno cibuli restujeme slaninu, po chvilce přidáme část hub, prolisovaný česnek, nastrouhaný křen a nakrájené kysané zelí, také vymačkané, ještě chvilku restujeme a dáme bokem. Dvoj plátky otevřeme a naklepeme do tenka, osolíme a opepříme. Na každý dáme část připravené směsi, zabalíme, spíchneme párátky a obalíme v hladké mouce. Do pekáčku vytřené sádlem naskládáme závitky a pečeme v troubě asi 30 minut na 160 st. Pak podlijeme vývarem, přidáme zbylé houby a směs a dopečeme asi 20 minut. Závitky vyjmeme a výpek mixneme tyčovým mixérem, zaprášíme moukou a krátce povaříme. Podáváme, s bramborem, bramboráčky, nebo bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Řízek po wallisersku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky se sýrem a kapií
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Řízek po tessinsku

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řízky v sýrovém těstíčku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Zapečený žampionový řízek

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zapečené řízky s žampiony a smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!