Recept na Brusinka

přidal(a) Iveta
datum: 29. Srpen 2015
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
brusinka.jpg
Brusinka je velmi nízký polokeřík,značně větvitý a vždy zelený. Využívají se její listy a zralé červené plody-bobule. Na našem území jsou však chráněné, protože se vyskytují poměrně vzácně. Proto se používají brusinky i jiné brusnice pěstované, nejčastěji z dovozu.

Brusinka má močopudné a dezinfekční účinky. Používá se při zánětech močového měchýře a močových cest, a jako součást čajových směsí při léčbě cukrovky a onemocnění žlučníku.

Brusinkový čaj:                                                                                                                                              Usušené brusinky dáme do hrníčku, zalijeme převařenou horkou vodou a necháme louhovat 15 minut. Sladíme medem. Pijeme 2x denně, užíváme jako prevenci a léčbu zánětu močových cest.

1-3 polévkové lžíce řezaných listů na půl litru vody denně. Slouží hlavně při zánětech horních a dolních močových cest a při zánětech žlučových cest. Pomocně se užívá při diabetu.

Brusinkový čaj není vhodný k dlouhodobému užívání, maximálně dva měsíce v kuse, nebo celkem čtyři měsíce v roce.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Majoránka zahradní

     - majoranka.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Majoránka zahradní je převážně jednoletá bylina. Její nať se používá jak v kuchyni tak i v léčitelství
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
  • Bazalka

     - bazalka.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní. Její nať se využívá jak v léčitelství tak k dochucení jídel.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta
    Publikováno
    29. Srpen 2015
  • Rebarbora

     - rebarbora.jpg
    Hodnocení receptu je 2.00Hodnocení receptu je 2.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Rebarbora-reveň je statná vytrvalá rostlina s mohutným oddenkem kterého využíváme v léčitelství a velkými šťavnatými dlouze řapíkatými listy které používáme v kuchyni
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta
    Publikováno
    29. Srpen 2015
05.jpg
Metodika NEMOPAS prověřuje nemovitost v různých technických oborech: Statika, úniky tepla, izolace proti vodě, technického zařízení budovy atd.
Číst více
nozitix.png
Stoprocentní recept, jak se v létě vyhnout rýmě, neexistuje. Můžete třeba jen přehnat slunění a na rýmu je zaděláno. 
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.