Recept na Rybízová šťáva

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: Děti
Pro koho: Ostatní
Příležitost: více jak 2hod
: Běžný den
Rybízová šťáva

Ingredience pro recept

1.DÁVKA
3 kgrybízu
2 lvody
5 dkgkyseliny citronové
2,5 kgcukru
1 balíček konzervačního prostředku proti plísním
Rybízový sirup za studena nejlépe z černého rybízu

1.DÁVKA

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, nemačkáme. Spolu s vodou a kyselinou citronovou necháme 24 hodin louhovat. Pak šťávu scedíme přes hrubé síto. Do vylouhované šťávy přidáme 2,5 kg cukru a 1 sáček konzervačního prostředku (v poměru podle receptu uváděného na obalu). Šťávu mícháme, dokud se v ní cukr i konzervační přípravek dokonale nerozpustí. Plnit můžeme buďto do skleněných lahví, zazátkovat a zakápnout voskem nebo využijeme obyčejné dobře vymyté PET lahve, které stačí pevně zašroubovat.

2.DÁVKA

Na druhou dávku využijeme již jednou použitý zbylý rybíz z první dávky. Přidáme 1,5l vody, 5dkg kyseliny citronové a opět necháme 24 hodin louhovat. Do vylouhované šťávy přidáme 2 kg cukru a 1 sáček konzervačního prostředku (v poměru podle receptu uváděného na obalu).Postup je stejný jako u první dávky. Pouze je upraveno množství ingrediencí tak, aby se od sebe obě dávky co nejméně lišily.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Petr N.14. února 2024 ve 18:10
    už aby to bylo :-ú

Podobné recepty

  • Malinový džem

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Džem z malin
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Malinová šťáva

     - malinová šťáva.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Šťáva k ochucení vody i čaje
    Obtížnost:
    1
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Doba přípravy
    více jak 2hod
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Meruňkový kompot

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Meruňková zavařenina do koláčů i jako příloha k jídlu
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!