Recept na Jahodový kompot

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 27. Červen 2013
5/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: Děti
Pro koho: Ostatní
Příležitost: více jak 2hod
: Běžný den
Jahodový kompot

Ingredience pro recept

1 kgjahod
1 lvody
0,8 kgcukru
2 gkyseliny citronové
Jahodová zavařenina do koláčů i jako příloha k hlavnímu jídlu

Jahody zbavíme stopek i s lůžkem a odstraníme nahnilé a nezralé plody. Omyjeme je, a abychom zamezili plavání plodů ve sklenice, předsladíme je. K tomu účelu si připravíme nálev (voda, cukr, kyselina citronová) na jahody v odpovídajícím množství. Ve větší nádobě nálev zahřejeme k varu a jahody v něm na sítu 2 minuty předvaříme. Nálev ochladíme na teplotu nižší než 40st.C, jahody do něj vložíme a necháme 3-4 hodiny za občasného promíchání předsladit. Po stanovené době nálev slijeme, jahody dáme do sklenic a stejným nálevem zalijeme. Sterilujeme 20 minut při 90st.C.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jahodová marmeláda

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Marmeláda z jahod
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    26. Červen 2013
  • Malinový džem

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Džem z malin
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    1. Červenc 2013
  • Meruňkový kompot

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Meruňková zavařenina do koláčů i jako příloha k jídlu
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    21. Srpen 2013
bulgur-2519399_640.jpg
Bulgur sa získava z tvrdých odrôd pšenice. Potom sa jej zrná namáčajú, uvaria a po vysušení podrvia na menšie kúsky.
Číst více
02_nahled.jpg
Nenechte si ujít příležitost a nakupte si v předstihu nástěnné fotokalendáře v 50% slevě. Akce FIRST MINUTE od Happy Fota bude trvat jen do 4. 10. 2017 a týká se všech nástěnných k
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.