Recept na Jahodová marmeláda
Dobře omyté jahody bez odstopkování a podlití vodou povaříme a propasírujeme na protlak.
Protlak prudce vaříme asi 20 minut s malým množstvím cukru (asi 10dkg). Přidáme prášek do marmelád rozmíchaný s trochou cukru a za stálého varu vmícháme i zbytek cukru. Když se cukr rozpustí, vmícháme kyselini citronovou nebo citronovou šťávu. Povaříme do patřičné hustoty a plníme do sklenic, které ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Janina30. června 2015 ve 11:37Loni jsem zavařovala jahody, a zvolila jsem variantu bez želírovacího cukru. Použila jsem jen třtinový cukr a citron. Byly výborné. Letos repete a ještě přemýšlím, jakou další marmeládu zkusit. Máme moc rádi meruňkovou od Hamé, kupujeme ji za dobrou cenu v Albertu, ale láká mě zkusit domácí jen ze zvědavosti, ale meruňky jsou prý docela náročné, aby byly chutné, a nebyl tam náznak "nahnilé" chuti, tak se trochu bojím. Jestli se odhodlám, napíšu zkušenost.