Recept na Vejce

přidal(a) Genes Media
datum: 12. Únor 2015
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
vejce.jpg

Vejce je vajíčko plazů, ptáků a vejcorodých savců. Vzniká v těle samice z oplodněného vajíčka a obsahuje vše podstatné pro zrození a další vývoj jedince. Matka klade jedno či více vajec do vhodného prostředí, kde se nějakou dobu vyvíjí samostatně až do vylíhnutí. U vejcoživorodých se vejce vyvíjí v těle matky a mláďata se líhnou těsně před snůškou (porodem), v jejím průběhu nebo vzápětí. Vzhled vajec se liší podle živočišného druhu, ale jejich obsah je vždy chráněn pevnějším povrchem. Tvrdému, i když pórovitému povrchu vejce se říká skořápka. Ze zárodečného terčíku se může vyvinout mládě, ale nemusí, pokud je vejce neoplozené. Zárodečnému terčíku se také říká očko nebo zárodek.

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem.

Oologie je věda, zabývající se studiem vajec, zejména ptačích.

Více se dočtete na Wikipedii

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Majoránka zahradní

     - majoranka.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Majoránka zahradní je převážně jednoletá bylina. Její nať se používá jak v kuchyni tak i v léčitelství
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
  • Goji

     - Goji.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Genes Media
    Publikováno
    12. Únor 2015
  • Bazalka

     - bazalka.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní. Její nať se využívá jak v léčitelství tak k dochucení jídel.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta
    Publikováno
    29. Srpen 2015
bulgur-2519399_640.jpg
Bulgur sa získava z tvrdých odrôd pšenice. Potom sa jej zrná namáčajú, uvaria a po vysušení podrvia na menšie kúsky.
Číst více
02_nahled.jpg
Nenechte si ujít příležitost a nakupte si v předstihu nástěnné fotokalendáře v 50% slevě. Akce FIRST MINUTE od Happy Fota bude trvat jen do 4. 10. 2017 a týká se všech nástěnných k
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.