Recept na Žampionová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Polévka se žampiony a smetanou polévka se žampiony, žampionová polévka, smetanová polévka, houby, žampiony, smetana, česká kuchyně, tradiční polévka, recept, domácí polévka, houbová polévka, vývar, pažitka, petržel, kmín, muškátový květ, vaření, jídlo, jednoduchý recept, krémová polévka
Žampionová polévka

Ingredience pro recept

200 gžampionů
40 gmásla
1 lžícepetrželové natě
drcený kmín
špetkamuškátového květu
40 ghladké mouky
1 lvývaru
1 dclsmetany
1 ksžloutek
pažitka

Očištěné žampiony pokrájíme na tenší plátky. Na másle zpěníme lžíci zelené petrželové naťě pokrájené nadrobno, trochu drceného kmínu a muškátového květu, přidáme pokrájené žampiony a pražíme asi 10 minut. Potom zasypeme moukou, za stálého míchání opražíme, zalejeme vývarem z kostí nebo zeleniny a pomalu vaříme asi 20 minut. Hotovou polévku ochutíme smetanou rozšlehanou se žloutkem a posekanou pažitkou.

 

Polévka se žampiony a smetanou

Ingredience:

  • 300 g čerstvých žampionů

  • 1 lžíce másla

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 lžíce nasekané petrželové natě

  • Špetka drceného kmínu

  • Špetka muškátového květu

  • 700 ml vývaru (zeleninového nebo kostního)

  • 150 ml smetany

  • 1 žloutek

  • Pažitka

  • Sůl podle chuti

Postup:

  1. Příprava žampionů: Očištěné žampiony nakrájej na tenké plátky.

  2. Restování: Na másle zpěň nasekanou petrželku, přidej kmín a muškátový květ.

  3. Přidání žampionů: Vsyp nakrájené houby a opékej asi 10 minut, dokud nepustí vodu a nezměknou.

  4. Zahuštění: Přidej mouku a za stálého míchání ji krátce opraž.

  5. Vaření: Zalij vývarem, dobře promíchej a nech pomalu vařit asi 20 minut.

  6. Zjemnění: Nakonec vmíchej smetanu rozšlehanou se žloutkem a přidej nasekanou pažitku.

  7. Dochucení: Osol podle chuti a podávej teplé.

Tip:
Pro výraznější chuť můžeš přidat pár kapek citronové šťávy nebo trochu bílého vína.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!