Recept na Játrová polévka

přidal(a) Iveta
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Játrová polévka
  • Játrová polévka -
  • Játrová polévka -

Ingredience pro recept

3 dkgmásla
8 dkgkořenové zeleniny
3 dkgcibule
3 kscelého pepře
1 ksnového koření
1 ksbobkového listu
10 dkgjater
sůl
4 dkg másla
6 dkghladké mouky
1/8 lmléka
1 ksžloutek
Netradiční polévka z jater

Opraná játra (telecí, drůbeží) zbavíme blan a nakrájíme je na stejné kousky. V kastrole usmažíme na másle na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Do usmaženého vložíme připravená játra a necháme je malou chvíli smažit. Pak je zalijeme osolenou vařící vodou na polévku a udusíme vše doměkka (asi 10 minut). Z udušených jater odsraníme koření, načež je i se zeleninou pomelene, rozmixujeme nebo jen usekáme a vložíme do polévky, kterou zahustíme žlutou jíškou a dobře povaříme. Polévku okořeníme tlučeným pepřem, nalijeme ji do mléka s umíchaným žloutkem a podáváme k ní sněhový nebo jiný svítek. Před podávámín zamícháme do polévky v mléce žloutek tak, že syrové mléko se žloutkem nejdříve umícháme v polévkové míse, načež za stálého míchání přilijeme horkou polévku. Tímto způsobem se nám mléko se žloutkem v polévce nesrazí.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Polévka z kysaného zelí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!