Recept na Tradiční rybí polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 19. Prosinec 2012
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
Rybí polévka

Ingredience pro recept

200 gkořenové zeleniny
1 kscibule
1 kskapří hlavy
sůl
80 gmásla
40 ghladké mouky
2 ksrohlíku
150 gjiker a mlíčí
8 ksrůžičkové kapustičky
kousekpórku
mletý bílý pepř
Tradiční vánoční polévka z kapra.

Do většího hrnce nalijeme vodu, vložíme polovinu mrkve, petržele, celeru, rozkrojenou cibuli a hlavu z kapra bez žáber. Na másle opečeme na kousky nastříhanou páteř a ocasní část ryby. Směs přidáme do hrnce. Polévku osolíme a pak na mírném ohni vaříme 30 minut.

Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou a nádále smažíme, dokud mouka lehce nezezlátne.

Rybí vývar slijeme přes sítko do jiného hrnce. Rozmícháme v něm orestovanou zeleninu s moukou a znovu vše přivedeme k varu. Polévku poté vaříme asi 15 minut.

Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi je na troše másla velmi zvolna opečeme dozlatova. Potom na kousku másla oresujeme také kapří jikry a mlíčí.

Rybí maso obereme od kostí, kapustičky i pórek očistíme a pokrájíme. Vše spolu s vnitřnostmi přidáme do hrnce s rybí polévkou a už jen krátce povaříme. Polévku dochutíme a odstavíme.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Houbová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Polévka z čerstvých nebo sušených hříbů
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    22. Květen 2013
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    1. Červen 2013
  • Česneková polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Něco pro zahřátí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    10. Květen 2012
Dante zaclony.jpg
Domov je to nejvíc, co můžeme mít. Útulný domov, kam se rádi vracíme po práci, kde odpočíváme, kde trávíme svůj volný čas s rodinou. 
Číst více
garage.jpg
Určitě to každý z vás zná, máte doma plno věcí, které je vám líto vyhodit, protože jsou ještě v pěkném stavu, použitelné, jenom vám už se prostě NEHODÍ…využijte službu DejToKarlovi
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.