Recept na Tradiční rybí polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
Rybí polévka

Ingredience pro recept

200 gkořenové zeleniny
1 kscibule
1 kskapří hlavy
sůl
80 gmásla
40 ghladké mouky
2 ksrohlíku
150 gjiker a mlíčí
8 ksrůžičkové kapustičky
kousekpórku
mletý bílý pepř
Tradiční vánoční polévka z kapra.

Do většího hrnce nalijeme vodu, vložíme polovinu mrkve, petržele, celeru, rozkrojenou cibuli a hlavu z kapra bez žáber. Na másle opečeme na kousky nastříhanou páteř a ocasní část ryby. Směs přidáme do hrnce. Polévku osolíme a pak na mírném ohni vaříme 30 minut.

Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou a nádále smažíme, dokud mouka lehce nezezlátne.

Rybí vývar slijeme přes sítko do jiného hrnce. Rozmícháme v něm orestovanou zeleninu s moukou a znovu vše přivedeme k varu. Polévku poté vaříme asi 15 minut.

Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi je na troše másla velmi zvolna opečeme dozlatova. Potom na kousku másla oresujeme také kapří jikry a mlíčí.

Rybí maso obereme od kostí, kapustičky i pórek očistíme a pokrájíme. Vše spolu s vnitřnostmi přidáme do hrnce s rybí polévkou a už jen krátce povaříme. Polévku dochutíme a odstavíme.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Polévka z kysaného zelí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!