Recept na Rychlá svačinková
Ingredience pro recept
| 3 lžíce | oleje |
| 2 ks | cibule |
| 300 g | vařeného masa |
| 2 lžičky | mletá sladká paprika |
| 1/2 lžičky | drceného kmínu |
| 5 lžic | ostrého kečupu |
| sůl | |
| 2 l | masový vývar |
| 1 ks | červené kapie |
| 3 ks | brambor |
| 100 g | másla |
| 4 lžíce | hladké mouky |
| pepř | |
| 5 stroužků | česneku |
| 1 ks | chilli paprička |
| 1 lžička | majoránky |
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme na malé kousky pokrájené maso, zaprášíme mletou paprikou a kmínem, přidáme kečup a krátce orestujeme. Maso osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15 minut, pak přidáme kousky papriky, kostky brambor a vaříme doměkka. Polévku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a dochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Podle chuti přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a majoránku.
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa je vydatná a chutná varianta, která skvěle zahřeje i zasytí. Nejprve na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova, čímž polévce dodáme příjemnou sladkost a vůni. K cibuli přidáme maso nakrájené na malé kousky, které zaprášíme mletou paprikou a kmínem pro autentickou chuť. Přidáme také kečup, který polévce dodá jemnou kyselost a sladkost, a krátce vše orestujeme.
Maso osolíme a zalijeme vývarem, poté vaříme přibližně 15 minut, aby změklo a pustilo svou chuť do polévky. Po této době přidáme na kousky nakrájenou papriku a brambory nakrájené na kostky, a společně vaříme, dokud není vše měkké. Pro zahuštění připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou do polévky postupně vmícháme, aby získala krásnou krémovou konzistenci.
Polévku nakonec dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a drceným česnekem, který jí dodá výraznou a příjemnou vůni. Pro ostřejší chuť přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a jemnou vůni majoránky, která celkový chuťový zážitek příjemně zaokrouhlí. Tato polévka je ideální jako vydatná svačina nebo lehká večeře, která potěší milovníky masitých a kořeněných chutí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Slepičí polévka
Ze slepičího případně kuřecího masa připravíme výtečnou polévku. slepičí polévka, kuřecí polévka, domácí slepičí vývar, recept na slepičí polévku, polévka s masem a zeleninou, zdravá polévka, polévka s nudlemi, tradiční česká polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






