Recept na Polévka z mletého masa
Ingredience pro recept
| 200 g | mletého masa |
| 80 g | kořenové zeleniny |
| 40 g | kapusty |
| 30 g | oleje |
| 40 g | polévkových těstovin |
| sůl | |
| polévkové koření | |
| pažitka |
Mleté maso uvaříme v osolené vodě. Zeleninu dobře očistíme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji. Takto upravenou ji přidáme k mletému masu. Když je zelenina měkká, zavaříme do polévky těstoviny. Nakonec polévku dochutíme solí, polévkovým kořením, zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Tato vydatná polévka kombinuje chutě masa a zeleniny v lahodném vývaru, který je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Nejprve mleté maso vložíme do osolené vody a pomalu ho vaříme, aby se dobře propojila chuť masa s vývarem. Mezitím si připravíme čerstvou zeleninu – očistíme ji a nakrájíme na jemné nudličky, aby se rychle a rovnoměrně opekla.
Zeleninu osmažíme na oleji, což jí dodá výraznou chuť a příjemnou texturu, a poté ji přidáme k masu do polévky. Vaříme, dokud zelenina nezměkne a všechny chutě se nespojí. Nakonec přidáme těstoviny, které polévku hezky zahustí a přidají jí výživovou hodnotu. Po uvaření těstovin polévku dochutíme solí, polévkovým kořením a nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou, která jí dodá svěžest a barevný kontrast. Polévku podáváme horkou, ideálně s čerstvým pečivem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






