Recept na Zelná kyselica
Ingredience pro recept
| 500 g | kysaného zelí |
| 1 l | horké vody |
| sůl | |
| kmín | |
| 1 ks | bobkového listu |
| 3 dcl | mléka |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 dcl | smetany |
| 2 ks | žloutků |
| mletý černý pepř | |
| 8 ks | uvařených křepelčích vajíček |
Kysané zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, dokud není zelí měkké. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žlouty, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme. Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček a nasekanou zelenou petrželkou.






