Recept na Maďarská gulášová

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Maďarská gulášová polévka s rajčaty a paprikou maďarská gulášová polévka, guláš s rajčaty a paprikou, tradiční gulášová polévka, polévka s bramborami, česká kuchyně, sytá polévka, polévka s masem a zeleninou, guláš na způsob polévky, polévka s bylinkami
Maďarská gulášová.jpg

Ingredience pro recept

olej
400 gpředního hovězího masa
2 ks cibule
3 kspapriky
3 ksrajčat
2 ksbobkového listu
50 grajského protlaku
2 lžícemletá sladká paprika
1 lžičkamletá pálivá paprika
sůl
4 ksbrambory
pepř
ocet
čerstvé bylinky

Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci osmažíme krátce ze všech stran menší kostky masa, přidáme pokrájenou cibuli, papriky a rajčata, bobkový list a protlak, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Pak směs osolíme, zalijeme vodou (pravidelně je doléváme) a dusíme pod pokličkou doměkka. Do základu polévky vsypeme kostky brambor, opepříme, podle chuti přisolíme, přidáme mletou papriku, ocet, drcený česnek a bylinky a podáváme s čerstvým chlebem.

 

Maďarská gulášová polévka s rajčaty a paprikou je tradiční sytý pokrm plný výrazných chutí a vůní, který zahřeje i potěší. Nejprve na rozehřátém oleji ve velkém hrnci osmažíme menší kostky kvalitního masa ze všech stran do zlatova, čímž uzavřeme šťávy a získáme bohatou chuť.

Poté přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, čerstvé papriky a rajčata, které společně s bobkovým listem a rajčatovým protlakem krátce orestujeme. Přidáváme také mletou papriku, která dodá guláši charakteristickou barvu a příjemnou pikantnost. Po osmažení směs osolíme a zalijeme vodou, kterou během dušení pravidelně doplňujeme, aby maso změklo a chutě se dobře propojily.

Když je maso téměř měkké, přisypeme do polévky kostky brambor, které polévku zahustí a dodají jí příjemnou krémovitou strukturu. Následně polévku opepříme, dosolíme dle potřeby a ještě přidáme mletou papriku pro intenzivnější chuť. Pro vyvážení chutí přidáme ocet, který zvýrazní kyselost, a drcený česnek spolu s bylinkami, například majoránkou či petrželí, které polévku ozvláštní.

Polévku podáváme horkou, ideálně s čerstvým křupavým chlebem, který je skvělý na namáčení a doplní tuto vydatnou specialitu. Tato maďarská gulášová polévka je perfektní volbou pro chladnější dny i slavnostní příležitosti.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Rychlá svačinková

     - svačinková.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Uzená polévka s bramborem

     -
    Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Z celkového počtu 5
    Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí vývar se zeleninou

     - Hovězí vývar se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!