Recept na Maďarská gulášová
Ingredience pro recept
| olej | |
| 400 g | předního hovězího masa |
| 2 ks | cibule |
| 3 ks | papriky |
| 3 ks | rajčat |
| 2 ks | bobkového listu |
| 50 g | rajského protlaku |
| 2 lžíce | mletá sladká paprika |
| 1 lžička | mletá pálivá paprika |
| sůl | |
| 4 ks | brambory |
| pepř | |
| ocet | |
| čerstvé bylinky |
Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci osmažíme krátce ze všech stran menší kostky masa, přidáme pokrájenou cibuli, papriky a rajčata, bobkový list a protlak, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Pak směs osolíme, zalijeme vodou (pravidelně je doléváme) a dusíme pod pokličkou doměkka. Do základu polévky vsypeme kostky brambor, opepříme, podle chuti přisolíme, přidáme mletou papriku, ocet, drcený česnek a bylinky a podáváme s čerstvým chlebem.
Maďarská gulášová polévka s rajčaty a paprikou je tradiční sytý pokrm plný výrazných chutí a vůní, který zahřeje i potěší. Nejprve na rozehřátém oleji ve velkém hrnci osmažíme menší kostky kvalitního masa ze všech stran do zlatova, čímž uzavřeme šťávy a získáme bohatou chuť.
Poté přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, čerstvé papriky a rajčata, které společně s bobkovým listem a rajčatovým protlakem krátce orestujeme. Přidáváme také mletou papriku, která dodá guláši charakteristickou barvu a příjemnou pikantnost. Po osmažení směs osolíme a zalijeme vodou, kterou během dušení pravidelně doplňujeme, aby maso změklo a chutě se dobře propojily.
Když je maso téměř měkké, přisypeme do polévky kostky brambor, které polévku zahustí a dodají jí příjemnou krémovitou strukturu. Následně polévku opepříme, dosolíme dle potřeby a ještě přidáme mletou papriku pro intenzivnější chuť. Pro vyvážení chutí přidáme ocet, který zvýrazní kyselost, a drcený česnek spolu s bylinkami, například majoránkou či petrželí, které polévku ozvláštní.
Polévku podáváme horkou, ideálně s čerstvým křupavým chlebem, který je skvělý na namáčení a doplní tuto vydatnou specialitu. Tato maďarská gulášová polévka je perfektní volbou pro chladnější dny i slavnostní příležitosti.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






