Recept na Lososová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Vánoce
: Běžný den

Rybí polévka z lososa s houbami a zeleninou. rybí polévka z lososa, polévka s houbami a zeleninou, recept na lososovou polévku, zdravá rybí polévka, bylinková polévka s lososem, lehká polévka s pórkem, vývar s rybou, polévka s mořskými plody, česká kuchyně
Lososová polévka.jpg

Ingredience pro recept

2 lžíceolivového oleje
300 gfiletu z lososa
800 mlzeleninového vývaru z kostky
50 gsušených hub
150 gsměsi polévkové zeleniny
1/2 ksmenšího pórku
pažitka
petrželka
sůl
pepř

Na rozehřátém oleji opečeme kousky losossa, zalijeme vývarem, přidáme houby, které předem namočíme ve vodě, zeleninu, kolečka pórku a vaříme, až zelenina a houby změknou. Ke konci vaření přidáme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem.

 

Rybí polévka z lososa s houbami a zeleninou je lahodný a výživný pokrm plný chutí moře i lesních plodů. Nejprve na rozehřátém oleji krátce osmažíme kousky čerstvého lososa, aby získaly jemnou křupavou kůrčičku a plnou chuť. Poté přilijeme vývar, ideálně rybí nebo zeleninový, který slouží jako chuťový základ celé polévky.

Do polévky přidáme předem namočené houby – jejich namáčení zajistí, že změknou a uvolní do vývaru svou bohatou, zemitou chuť. Následuje čerstvá zelenina, která dodá polévce barvu, svěžest a vitamíny, a kolečka pórku, jež podtrhnou vůni a chuť pokrmu. Vše společně vaříme, dokud zelenina a houby nezměknou a všechny chutě se krásně propojí.

Na závěr vaření přidáme nasekané čerstvé bylinky, například petržel, kopr nebo tymián, které dodají polévce svěžest a aromatickou hloubku. Polévku dochutíme solí a pepřem dle chuti, aby byla vyvážená a plná chutí. Podáváme ji horkou, ideálně s křupavým pečivem nebo citronovými plátky, které podtrhnou svěžest rybí chuti.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Rychlá svačinková

     - svačinková.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Uzená polévka s bramborem

     -
    Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Z celkového počtu 5
    Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí vývar se zeleninou

     - Hovězí vývar se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!