Recept na Lososová polévka
Ingredience pro recept
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 300 g | filetu z lososa |
| 800 ml | zeleninového vývaru z kostky |
| 50 g | sušených hub |
| 150 g | směsi polévkové zeleniny |
| 1/2 ks | menšího pórku |
| pažitka | |
| petrželka | |
| sůl | |
| pepř |
Na rozehřátém oleji opečeme kousky losossa, zalijeme vývarem, přidáme houby, které předem namočíme ve vodě, zeleninu, kolečka pórku a vaříme, až zelenina a houby změknou. Ke konci vaření přidáme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem.
Rybí polévka z lososa s houbami a zeleninou je lahodný a výživný pokrm plný chutí moře i lesních plodů. Nejprve na rozehřátém oleji krátce osmažíme kousky čerstvého lososa, aby získaly jemnou křupavou kůrčičku a plnou chuť. Poté přilijeme vývar, ideálně rybí nebo zeleninový, který slouží jako chuťový základ celé polévky.
Do polévky přidáme předem namočené houby – jejich namáčení zajistí, že změknou a uvolní do vývaru svou bohatou, zemitou chuť. Následuje čerstvá zelenina, která dodá polévce barvu, svěžest a vitamíny, a kolečka pórku, jež podtrhnou vůni a chuť pokrmu. Vše společně vaříme, dokud zelenina a houby nezměknou a všechny chutě se krásně propojí.
Na závěr vaření přidáme nasekané čerstvé bylinky, například petržel, kopr nebo tymián, které dodají polévce svěžest a aromatickou hloubku. Polévku dochutíme solí a pepřem dle chuti, aby byla vyvážená a plná chutí. Podáváme ji horkou, ideálně s křupavým pečivem nebo citronovými plátky, které podtrhnou svěžest rybí chuti.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Uzená polévka s bramborem
Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






